Η Greta Gerwig θα σκηνοθετήσει τα νέα “Χρονικά της Νάρνια” για το Netflix

Η σκηνοθέτις της πολυαναμενόμενης ταινίας Barbie, Greta Gerwig, αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία των νέων “Χρονικών της Νάρνια”, καθώς πρόκειται να σκηνοθετήσει τουλάχιστον δύο ταινίες που θα αποτελούν μεταφορά των βιβλίων του C.S. Lewis για λογαριασμό του Netflix.

Το 2018, ο μεγιστάνας του streaming σύναψε μια συμφωνία για πολυετή συνεργασία με την εταιρία C.S. Lewis, και έπειτα από το μεγάλο αυτό χρονικό διάστημα, το περιοδικό “The New Yorker” επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και μερικούς μήνες σχετικά με το ότι η τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ Greta Gerwig θα σκηνοθετήσει τις νέες ταινίες “Νάρνια”.

Τα Χρονικά της Νάρνια μεταφέρθηκαν μέσα από μια τριλογία ταινιών στη μεγάλη οθόνη από το 2005 έως το 2010. Η πρώτη ταινία, Τα Χρονικά της Νάρνια: Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα (The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch, and the Wardrobe), απέφερε πάνω από 745 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Στην ταινία φαντασίας, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Lewis του 1950, πρωταγωνιστούσαν οι Liam Neeson, Tilda Swinton, and James McAvoy.

Η συμφωνία του 2018 αποτελεί την πρώτη φορά που μία μόνο εταιρεία αποκτά τα δικαιώματα και των επτά βιβλίων της “Νάρνια”. Οι Mark Gordan, Douglas Gresham και Vincent Sieber της eOne θα είναι εκτελεστικοί παραγωγοί σε όλες τις επερχόμενες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που βασίζονται στα βιβλία.

Ο επικεφαλής περιεχομένου του Netflix Ted Sarandos ανέφερε πως “Οι αγαπημένες ιστορίες του C.S. Lewis “Τα Χρονικά της Νάρνια” έχουν απήχηση σε ολόκληρες γενιές αναγνωστών σε όλο τον κόσμο. Ολόκληρες οικογένειες έχουν αγαπήσει χαρακτήρες όπως τον Άσλαν αλλά και ολόκληρο τον κόσμο της Νάρνια, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα είμαστε το σπίτι τους για τα επόμενα χρόνια”.