Η Ταινιοθήκη της Νότιας Κορέας ανέβασε περισσότερες από 400 ταινίες της στο YouTube!..

Ύστερα από την παγκόσμια επιτυχία των Παρασίτων ο κινηματογράφος της Νότιας Κορέας είναι πλέον Bigger Than… Cinema. Όμως, όποιος δηλώνει οπαδός αυτής της σπουδαίας εθνικής κινηματογραφίας ξέρει ότι τα Παράσιτα είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα. Εντυπωσιακά θρίλερ, κοινωνικές ταινίες με μηνύματα και πλοκή που ο δυτικός κινηματογράφος δεν θα μπορούσε να αγγίξει καν, αστυνομικά δράματα και περιπέτειες χωρίς τις απλουστεύσεις του Χόλιγουντ, στοιχειοθετούν ένα παζλ με μοναδικά κομμάτια που πλέον διανέμονται δωρεάν και ψηφιακά μέσω YouTube.

Η Ταινιοθήκη της Νότιας Κορέας (Korean Film Archive) εν όψει του κατ’οίκον περιορισμού που επιβάλλει η εξάπλωση του κορωνοϊού προσφέρει μέσω του καναλιού του στο Youtube ταινίες δημιουργών που μπορεί να έχουμε γνωρίσει έστω και λίγο, αλλά και δημιουργών που το έργο τους παραμένει ανεξερεύνητο. Σκηνοθέτες όπως ο Park Chan-wook (The Handmaiden, Old boy, Thirst, Sympathy For Mr. Vengeance), ο Chang-dong Lee (Burning, Poetry, Sunshine), ο Sang-soo Hong (The Day After, Night and Day), ο Kwon-taek Im (Chihwaseon, Chunhyang) και φυσικά, ο Bong Joon-ho (Parasite, Snowpiercer, Okja, The Host) προσφέρουν έναν αναπάντεχο παλμό για το αμύητο κοινό, αλλά και ενδιαφέρουσες εκπλήξεις για τους εδραιωμένους φαν του είδους.

Η συλλογή των ταινιών όμως του Korean Film Archive περιέχει ακόμα αποκατεστημένα φιλμ από προηγούμενες δεκαετίες και εισάγει έτσι το παγκόσμιο κοινό του Youtube στην κινηματογραφική ιστορία της χώρας πάνω στην οποία χτίστηκαν τα θεμέλια για τον σύγχρονο κορεάτικο κινηματογράφο.

 

Διαβάστε   «Life is But a Dream»: αυτή είναι η τελευταία ταινία του Park Chan-wook, γυρισμένη με ένα iphone 13 Pro