Η ταινία του Τόμας Μ. Ράιτ “Οι Ξένοι” κάνει πρεμιέρα παγκοσμίως στο Netflix τον Οκτώβριο

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της φέτος στο Φεστιβάλ των Καννών, η ταινία του Τόμας Μ. Ράιτ Οι Ξένοι (The Stranger) θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στο Netflix τον Οκτώβριο. 

Σε παραγωγή των See-Saw Films, Anonymous Content και Blue Tongue Films και με πρωταγωνιστές τους Τζόελ Έτζερτον και Σον Χάρις, η ταινία έχει κεντρικούς ήρωες δύο ξένους που πιάνουν κουβέντα κατά τη διάρκεια ενός μακρινού ταξιδιού. Ο ένας είναι ύποπτος μιας άλυτης υπόθεσης εξαφάνισης. Ο άλλος είναι ένας μυστικός πράκτορας που τον ακολουθεί. Η αβέβαιη φιλία τους βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του μεστού θρίλερ που βασίζεται στην αληθινή ιστορία μίας από τις μεγαλύτερες έρευνες και μυστικής επιχείρησης της Αυστραλίας.

Ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης Τόμας Μ. Ράιτ δήλωσε: “Με τους Ξένους, ήθελα να κάνω μια ψυχολογική αστυνομική ταινία που παρασύρει τους θεατές σε ένα κρυμμένο μέρος – μια ταινία αυθεντική και ρεαλιστική όσον αφορά τις λεπτομέρειές της, αλλά και καθηλωτική και κινηματογραφική. Μια ταινία που απαιτεί προσοχή και αφοσίωση. Μια ταινία που παρασύρει και καταπίνει το κοινό. Η ταινία επικεντρώνεται σε άτομα που δεν γνώριζαν το θύμα, αλλά αφιέρωσαν χρόνια από τη ζωή τους –και την ψυχική και σωματική τους υγεία– σε αυτό. Η βία γέννησε μεν αυτήν την ταινία, δεν είναι όμως το θέμα της. Το θέμα της είναι οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Για μένα λοιπόν, αυτή η ταινία καθορίζεται από την ενσυναίσθηση. Οι Ξένοι στον τίτλο θα μπορούσαν να αναφέρονται στο άτομο που διέπραξε το έγκλημα, στο θύμα, σε όσους επηρεάστηκαν από αυτό που έχασαν ή στον κεντρικό χαρακτήρα της ταινίας, του οποίου το όνομα ποτέ δεν μαθαίνουμε. Ή θα μπορούσαν να αναφέρονται στα ανώνυμα πρόσωπα που, στο τέλος, βρίσκουν λύση στο έργο. Είναι η πρώτη φορά που μια ανεξάρτητη ταινία από την Αυστραλία συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών και στη συνέχεια παρουσιάζεται στο μεγαλύτερο κοινό σε όλο τον κόσμο ως μια ταινία του Netflix. Είμαστε απίστευτα περήφανοι για αυτήν την ταινία και για τη συνεργασία μας με το Netflix που θα την παρουσιάσει σε ένα διεθνές κοινό”.

Οι Ξένοι θα κυκλοφορήσουν στους κινηματογράφους της Αυστραλίας και στη συνέχεια, τον Οκτώβριο, στο Netflix σε όλο τον κόσμο. Η ταινία έκανε επίσης πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μελβούρνης στις 5 Αυγούστου.

Διαβάστε   "Somebody": Μια εφαρμογή γνωριμιών και ένα έγκλημα στο επίκεντρο της νέας πολυαναμενόμενης νοτιο-κορεάτικης σειράς θρίλερ του Netflix

 

Οι Ξένοι (The Stranger, 2022)

Σκηνοθεσία: Thomas M. Wright

Ηθοποιοί: Joel Edgerton, Sean Harris, Ewen Leslie

Διάρκεια: 117′