“Η Προκλητική Γοητεία της Γυναικείας Ματιάς” στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στις 17:00 το απόγευμα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το WIFT GR (Women in Film and Television – Greece) ανοίγει για το 2020 τη σειρά προβολών “Η Προκλητική Γοητεία της Γυναικείας Ματιάς” με την προβολή της ταινίας Τραγούδι Χωρίς Όνομα της Melina León, σε αβάν πρεμιέρα και πρώτη προβολή στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό που θα συντονίσουν η σκηνοθέτης Αντουανέττα Αγγελίδη και η θεωρητικός κινηματογράφου Ρέα Βαλντέν. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Όταν η νεογέννητη κόρη της εξαφανίζεται, η Χεορχίνα ξεκινάει μια ακατάβλητη αναζήτηση για το βρέφος και δικαιοσύνη, ενάντια σε συνθήκες που θυμίζουν καφκικό εφιάλτη. Η ταινία πραγματεύεται την έμφυλη διάσταση της φτώχιας και της καταπίεσης των αυτοχθόνων και βασίζεται στην πραγματική ιστορία εμπορίας βρεφών που συντάραξε το Περού τη δεκαετία του ’80.

Η ταινία Τραγούδι Χωρίς Όνομα είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της περουβιανής σκηνοθέτη Melina León. Η ταινία συμμετείχε στην Quinzaine des Réalisateurs στο Φεστιβάλ των Καννών του 2019, ενώ απέσπασε και τα εξής βραβεία: βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Ντένβερ, τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ της Ουέλβα, το Ειδικό Βραβείο της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ της Λίμα, Ειδική Μνεία και το βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ του Μοντρεάλ, το βραβείο Πρωτο-εμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Μονάχου, τα Βραβεία Σκηνοθεσίας και Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ της Στοκχόλμης, και το βραβείο Σκηνοθεσίας και Ειδική Μνεία για το Mermaid Award στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

 

Τραγούδι Χωρίς Όνομα (Song Without a Name, Canción Sin Nombre)

Σκηνοθεσία: Melina León

Ηθοποιοί: Pamela Mendoza, Tommy Párraga, Lucio Rojas, Maykol Hernández, Lidia Quipse

Διαβάστε   "Ημέρες Ισραηλινού Animation" από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με την Ισραηλινή Πρεσβεία

Διάρκεια: 97΄