Η πολυβραβευμένη ταινία «Forrest Gump» στο Playhouse Atelier της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας

Στο πλαίσιο των προβολών “Open Air Retro Cinema” το Playhouse Atelier προβάλλει την Παρασκευή 17/7/2020 (ώρα έναρξης 21:45, είσοδος ελεύθερη), στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας μία από τις σπουδαιότερες ταινίες του σύγχρονου αμερικάνικου σινεμά. Πρόκειται για την ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις «Φόρεστ Γκαμπ» (Forrest Gump, 1994) με τους: Τομ Χανκς, Σάλι Φιλντ, Γκάρι Σινίζ, Ρόμπιν Ράιτ. Η ταινία αφηγείται την προσωπική ιστορία ενός απλού ανθρώπου και το επικό ταξίδι του στη ζωή, κατά τη διάρκεια του οποίου συνάντησε σημαντικές προσωπικότητες της ιστορίας, επηρέασε την ποπ κουλτούρα και έζησε από κοντά αξιοσημείωτα ιστορικά γεγονότα, των οποίων τη σημασία δεν κατάλαβε ποτέ, καθώς ήταν ένα άτομο χαμηλών νοητικών δυνατοτήτων.

Η ταινία σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αποτελώντας την ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις για τη χρονιά εκείνη στις ΗΠΑ. Συνολικά συγκέντρωσε 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ, από τα οποίες κέρδισε τα έξι, ανάμεσα στα οποία τα Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Ρόμπερτ Ζεμέκις και Α΄ Ανδρικού Ρόλου για τον ηθοποιό Τομ Χανκς. To 2007, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ταινιών κατέταξε την ταινία στο #71 στη λίστα των καλύτερων ταινιών όλων των εποχών.

Κατά τη διάρκεια των περιπετειών του, ο Φόρεστ:

  • διδάσκει στον Έλβις Πρίσλεϋ το χορό που έγινε σήμα κατατεθέν του
  • εμπνέει τον Τζον Λένον να γράψει τους στίχους του τραγουδιού «Imagine»
  • ξεσκεπάζει το Σκάνδαλο του Γουότεργκεϊτ
  • λαμβάνει μέρος στη Διπλωματία του Πινγκ Πονγκ, παίζοντας στην εθνική ομάδα που εστάλη στην Κομμουνιστική Κίνα
  • ξεκινά την τρέλα για το τζόγκινγκ
  • εφευρίσκει το πρώτο “Smiley”, σκουπίζοντας το πρόσωπό του σε μια φανέλα
  • σκέφτεται το σλόγκαν “Shit Happens”
  • επενδύει, κατόπιν συμβουλής του υπολοχαγού Νταν, μέρος από τα κέρδη του σε μια εταιρία, που τελικά γίνεται ο κολοσσός των ηλεκτρονικών υπολογιστών “Apple”, αν και ο ίδιος πιστεύει πως πρόκειται για εταιρία που πουλάει φρούτα.
Διαβάστε   Κυκλοφόρησε η 6η και τελευταία σεζόν της θρυλικής πλέον σειράς του Netflix "House of Cards"

 

 

Forrest Gump (1994)

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις

Ηθοποιοί: Τομ Χανκς, Σάλι Φιλντ, Γκάρι Σινίζ, Ρόμπιν Ράιτ

Διάρκεια: 137′

Το αφιέρωμα “Open Air Retro Cinema” διοργανώνεται από το Playhouse Atelier, στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας και η είσοδος στις ταινίες είναι ελεύθερη (ώρα έναρξης προβολών: 21:45).