Η μεγάλη επιτυχία του Thomas Vinterberg, “Another Round”, ξαναγυρίζεται από το Hollywood

Η ταινία Another Round του Thomas Vinterberg, η οποία βραβεύτηκε με το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας στην απονομή της Κυριακής, πρόκειται να ξαναγυριστεί στην αγγλική γλώσσα, με τον Leonardo DiCaprio να φημολογείται πως θα βρίσκεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο, υποδυόμενος τον χαρακτήρα τού Mads Mikkelsen.

Τα δικαιώματα του δανικού φιλμ έχουν αποκτήσει η εταιρία παραγωγής Appian Way (η οποία ανήκει στους Leonardo DiCaprio και Jennifer Davisson), και οι εταιρίες Endeavor Content και Makeready, ενώ και άλλες εταιρίες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την αγορά των δικαιωμάτων, όπως το Studiocanal, η Nine Stories και η Universal Pictures. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Vinterberg βρήκε ενδιαφέρουσα την ιδέα να ενσαρκώσει ο DiCaprio τον χαρακτήρα τού Martin, του μεσήλικα καθηγητή Λυκείου, και το γεγονός αυτό οδήγησε στην απόφαση να πραγματοποιηθεί το remake.

Ενώ ο σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης του χολυγουντιανού remake δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί, η δημοπρασία για την απόκτηση των δικαιωμάτων πραγματοποιήθηκε μερικές εβδομάδες πριν την απονομή των βραβείων Όσκαρ, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα. Το βράδυ της Κυριακής, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ομιλία, ο Vinterberg αφιέρωσε το βραβείο του στην κόρη του Ida, η οποία σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τέσσερις ημέρες αφού ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας, και η οποία προοριζόταν να πρωταγωνιστήσει στην ταινία, στο ρόλο της κόρης τού Martin.

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο τον Σεπτέμβριο του 2020, αποτέλεσε τεράστια επιτυχία διεθνώς, ενώ ο Vinterberg ήταν υποψήφιος και για το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

 

Διαβάστε   Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν θα είναι ο πρώτος "Μαύρος Σαμουράι"