Η κορεάτικη δραματική ταινία δράσης του Netflix “Kill Boksoon” έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στη φετινή Berlinale

Το Netflix πραγματοποίησε την πρεμιέρα της κορεάτικης ταινίας δράσης Kill Boksoon στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, και έλαβε διθυραμβικές κριτικές από το κοινό και τους κριτικούς.

Στην παγκόσμια πρεμιέρα παρευρέθηκαν ο σκηνοθέτης Μπιουν Σανγκ-χιουν, καθώς και οι ηθοποιοί Τζέον Ντο-γιέον και Κιμ Σι-α.

Η ταινία προβλήθηκε στο πλαίσιο του Ειδικού προγράμματος της Berlinale, στο οποίο παρουσιάζονται ταινίες που “αναδεικνύουν το σινεμά ως μορφή τέχνης, φέρνουν ξανά κοντά το κοινό με πολύ αγαπημένους του ήρωες ή ανθρώπους που εξερευνούν τη σκοτεινή πτυχή της νύχτας”.

Η ιστορία έχει κεντρική ηρωίδα τη δολοφόνο Γκιλ Μποκσούν που είναι γνωστή σε όλη την Ασία για τον αδίστακτο χαρακτήρα της και για το ποσοστό επιτυχίας 100%. Παρόλο που μπορεί να μετατρέψει κάθε αντικείμενο σε φονικό όπλο, η ανύπαντρη μητέρα ζορίζεται να μεγαλώσει τη 15χρονη κόρη της που βιώνει τα δύσκολα χρόνια της εφηβείας, προσπαθώντας παράλληλα να της κρύψει την πραγματική της δουλειά.

Η αναγνωρισμένη ηθοποιός από την Κορέα Τζέον Ντο-γιέον, που βραβεύτηκε στις Κάννες για την ερμηνεία της στην ταινία του 2007 Secret Sunshine, δέχεται την πρόκληση να ενσαρκώσει την Γκιλ και τη διπλή της ζωή στην πρώτη της ταινία δράσης.

Όταν καταλαβαίνεις ότι, για να βρεις ισορροπία μεταξύ καριέρας και ζωής, πρέπει να φτάσεις σε απίθανα άκρα και να σκοτώσεις για να μεγαλώσεις ένα παιδί, είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να κάνεις και παραχωρήσεις. Όταν όμως η Γκιλ ξεκινά για την τελευταία της αποστολή προτού αφήσει πίσω της τη ζωή της δολοφόνου, παραβιάζει έναν πολύ σημαντικό κανόνα και γίνεται στόχος, όχι μόνο του γραφείου που την έχει προσλάβει, αλλά και όλων των εκτελεστών. Τι κάνει τώρα μια αγχωμένη μητέρα;

Διαβάστε   "22 Ιουλίου": μια ταινία του Netflix για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα του 2011 στη Νορβηγία

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Μπιουν Σανγκ-χιουν συνοψίζει την ουσία της ταινίας σε μία λέξη: αντίφαση. Παραπέμπει σε ένα σημείο της ταινίας όπου εξηγούνται όλες οι πράξεις των ηρώων: “Πολεμάμε ζητώντας ειρήνη. Προτιμάμε να πιστεύουμε ψέματα. Και οι δολοφόνοι μαζεύονται και φτιάχνουν κανόνες.”

Το Kill Boksoon θα είναι διαθέσιμο σε streaming μόνο στο Netflix στις 31 Μαρτίου 2023.