Η “καυτή” Μέριλιν στο Playhouse Atelier της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας

Στο πλαίσιο των προβολών “Open Air Retro Cinema” το Playhouse Atelier προβάλλει την Παρασκευή 28/6/2019 (ώρα έναρξης 21:30), στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας την φημισμένη ταινία Μερικοί το προτιμούν καυτό (Some Like It Hot, 1959, διάρκεια 132΄), σε σκηνοθεσία Μπίλι Γουάιλντερ. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι oι Μέριλιν Μονρόε, Τόνι Κέρτις και Τζακ Λέμον. Οι τρεις πρωταγωνιστές πλαισιώνονται από τους: Τζορτζ Ραφτ, Τζορτζ Ο’Μπράιεν, Τζόαν Σόλι, Νεχεμάια Περσόφ και Πατ Ο’Μπράιεν. Το σενάριο της ταινίας, που γράφτηκε από τους Μπίλι Γουάιλντερ και Ι.Α.Λ. Ντάιαμοντ, βασίζεται σε εκείνο της γαλλικής ταινίας του 1935 Κορίτσια με εγγύηση (Fanfare Of Love) που είχαν γράψει ο Ρόμπερτ Θόουρεν κι ο Μάικλ Λόγκαν.

Η ταινία διαδραματίζεται στο 1929, όπου δυο μουσικοί μεταμφιέζονται σε γυναίκες προκειμένου να ξεφύγουν από το στόχαστρο της μαφίας, στο οποίο μπήκαν από τη στιγμή που αποτέλεσαν αυτόπτες μάρτυρες μιας δολοφονίας, ανάλογης με εκείνη της Σφαγής του Αγίου Βαλεντίνου. Στην προσπάθειά τους να σωθούν γίνονται μέλη ενός γυναικείου συγκροτήματος που περιοδεύει και βρίσκεται καθ’ οδόν για το Μαϊάμι και γνωρίζονται με την τραγουδίστρια του συγκροτήματος.

Το Μερικοί το προτιμούν καυτό θεωρείται ως μια από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών και το 2000 έλαβε την πρώτη θέση στη λίστα με τις καλύτερες κωμωδίες που θεσπίστηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Έλαβε επίσης έξι υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά ένα για τα κοστούμια που σχεδίασε ο Όρι-Κέλι.

Το Open Air Retro Cinema συνεχίζεται την επόμενη μέρα Σάββατο 29/6/2019 (ώρα έναρξης 21:30) με την κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων Πίτερ Παν (1953, διάρκεια 77΄)

Σκηνοθεσία: Κλάιντ Τζερόνιμι, Γουίλφρεντ Τζάκσον

Διαβάστε   Ταινία γυρισμένη με το iphone 6, σαρώνει τις υποψηφιότητες στα κινηματογραφικά φεστιβάλ

Ηθοποιοί: Μπόμπι Ντρίσκολ, Κάθριν Μπομόν, Μπιλ Τόμσον

Το τελευταίο της βράδυ ως “παιδί”, η Γουέντι Ντάρλινγκ, ένα δωδεκάχρονο στοργικό κορίτσι με ζωηρή φαντασία, συναντά τον παιδικό της ήρωα, τον ιπτάμενο Πίτερ Παν. Μαζί με τα μικρότερα αδέλφια της, τον ευγενικό και ευφυή Τζον και τον τρυφερό και περιπετειώδη Μάικλ, η Γούεντι ακολουθεί το αιώνια νεαρό αγόρι στο σπίτι του, στη μαγική Χώρα του Ποτέ. Εκεί, τα τρία αδέλφια γνωρίζονται με τα παιδιά που προστατεύει ο Πίτερ, τα Χαμένα Αγόρια, τους παραμυθένιους κατοίκους του φανταστικού νησιού και αντιμετωπίζουν τον τρομερό πειρατή Κάπτεν Χουκ.

Το αφιέρωμα “Open Air Retro Cinema” διοργανώνεται από το Playhouse Atelier, στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας και η είσοδος στις ταινίες είναι ελεύθερη (ώρα έναρξης προβολών: 21:30).