Η ζωή του Άιρτον Σένα σε σήριαλ από το Netflix

Το Netflix ανακοίνωσε την παραγωγή της πρώτης μυθοπλαστικής δραματικής σειράς για τον Άιρτον Σένα ντα Σίλβα (1960-1994). Η σειρά θα δώσει την ευκαιρία στους φαν να γνωρίσουν σε βάθος όχι τον Σένα, αλλά τον Μπέκα ή Μπέκαου, όπως φώναζαν στοργικά τον οδηγό οι φίλοι και οι συγγενείς του. Η μίνι σειρά δεν θυμάται απλώς αξιοσημείωτες στιγμές της καριέρας του οδηγού που αναδείχτηκε τρεις φορές πρωταθλητής της Formula 1, αλλά προσκαλεί τους θεατές να εξερευνήσουν την προσωπικότητα και τις οικογενειακές του σχέσεις. Ο Σένα ήταν η απόλυτη ενσάρκωση της διάθεσης των Βραζιλιάνων να πηγαίνουν μπροστά στη ζωή τους – και εμψύχωσε νέους, μεγάλους και παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Η σειρά, που σκιαγραφεί τον άνθρωπο πίσω από τον εθνικό ήρωα, είναι μια παραγωγή της Gullane για το Netflix με την ενεργή συμμετοχή της οικογένειας του οδηγού. Τα γυρίσματα της μίνι σειράς θα γίνουν σε διάφορα μέρη στον κόσμο, καθώς και σε προσωπικούς χώρους όπως στο σπίτι που μεγάλωσε ο Σένα στο Σάο Πάολο, το οποίο παραχώρησαν για πρώτη φορά οι συγγενείς του.

“Είναι μια ξεχωριστή στιγμή που μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι θα αφηγηθούμε την ιστορία που μόνο λίγοι γνωρίζουν. Η οικογένεια Σένα έχει δεσμευτεί να κάνει αυτό το πρότζεκτ κάτι τελείως μοναδικό και πρωτόγνωρο. Και δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο συνεργάτη από το Netflix, που έχει παγκόσμια απήχηση”, δήλωσε με χαρά η Βιβιάνι Σένα, αδελφή του Άιρτον.

“Ο Σένα είναι ο τύπος ανθρώπου που χρειαζόμαστε. Ένας νέος άντρας που πάλεψε για το όνειρό του και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα για να εκπροσωπήσει ένα έθνος. Ο Σένα ενώνει τη Βραζιλία”, σχολίασαν οι Κάιο και Φαμπιάνο Γκουλάνι.

Διαβάστε   Ο Πάκο Πλάθα επιστρέφει στο κινηματογραφικό σύμπαν του θρίλερ "Βερόνικα" και σκηνοθετεί το "Hermana Muerte" για το Netflix

Η σειρά έχει σημείο εκκίνησης το ξεκίνημα της καριέρας του Άιρτον, όταν πηγαίνει στην Αγγλία για να διαγωνιστεί για το πρωτάθλημα F1600, και παρουσιάζει τα πάντα -την εξαντλητική του πορεία, τις αποτυχίες, τις χαρές και τις λύπες του- με σκοπό να αναδείξει τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τον μύθο. Η ιστορία ολοκληρώνεται με το τραγικό ατύχημα στην Ίμολα της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι στο Σαν Μαρίνο.

“Ο Σένα ξεκίνησε το ταξίδι του από το Σάο Πάολο και κατέκτησε τον κόσμο. Είναι τιμή μας που παρουσιάζουμε το εμψυχωτικό του ταξίδι σε όλους του τους φαν, όπου κι αν βρίσκονται. Η κληρονομιά του Άιρτον Σένα είναι διαχρονική και καταρρίπτει κάθε όριο και το Netflix είναι περήφανο που παρουσιάζει για πρώτη φορά τον άνθρωπο, και όχι μόνο τον οδηγό, στους συνδρομητές σε περισσότερες από 190 χώρες”, δήλωσε η Μαρία Άντζελα τζε Ζεζούς, διευθύντρια πρωτότυπου διεθνούς περιεχομένου στο Netflix της Βραζιλίας.

Η μίνι σειρά σε 8 επεισόδια, που θα γυριστεί στα Αγγλικά και στα Πορτογαλικά Βραζιλίας, θα κυκλοφορήσει το 2022.