Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας (βίντεο)

Έργα της Ευανθίας Ρεμπούτσικα από την ταινία «Πολίτικη Κουζίνα», με την τιμητική συμμετοχή της ίδιας της δημιουργού, παρουσίασε το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, τιμώντας έτσι με τον δικό του μοναδικό τρόπο τη δημοφιλή μουσικό.

Τα μουσικά έργα της Ευανθίας Ρεμπούτσικα απέδωσε επί σκηνής το σύνολο ακορντεόν του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της κ. Ευαγγελίας Ζαπίτη, με την οποία συνέπραξαν καλλιτεχνικά οι διδάσκουσες στο Μουσικό σχολείο κ. Χάιδω Ευθυμίου και Δέσποινα Σπυριδάκη. Το σύνολο ακορντεόν του Μουσικού Σχολείου, μετέφερε το κοινό μέσα από ένα μαγικό μουσικό ταξίδι, στην Πόλη των αρωμάτων, ενώ σε παράλληλη δράση οι θεατές παρακολουθούσαν σκηνές και θεατρική απόδοση από την ταινία ορόσημο του Ελληνικού κινηματογράφου «Πολίτικη Κουζίνα». Η μουσική αναμίχθηκε γλυκά με τις εικόνες, το άρωμα της Πόλης, τα ηλιοβασιλέματα του Βοσπόρου, τη νοσταλγία του Ελληνισμού της Μικρασίας, την ξενιτιά, το μπαχάρι και την κανέλλα χαρίζοντας μία γλυκόπικρη γεύση στα Λιμάνια που πάντα αναζητούμε. Στην εκδήλωση τέλος, ο διευθυντής του Μουσικού σχολείου κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, τίμησε την καταχειροκροτούμενη από το κοινό μουσικοσυνθέτρια εκ μέρους του σχολείου.

Το παρακάτω απόσπασμα καταγράφει το μουσικό φινάλε της βραδυάς με την Ευανθία Ρεμπούτσικα να παίζει το βιολί της ανάμεσα στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας:

 

 

 

Διαβάστε   16 Μαΐου 1929: η πρώτη τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ