“Η Δημοσιογράφος”: Η μεταφορά της επιτυχημένης ομώνυμης ιαπωνικής ταινίας κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Η πολλά υποσχόμενη ιαπωνικής παραγωγής δραματική σειρά του Netflix Η Δημοσιογράφος αποτελεί μια προσαρμογή της επιτυχημένης ομώνυμης ταινίας του 2019 The Journalist που τράβηξε την προσοχή μιλώντας με ευθύ τρόπο για σύγχρονα ιαπωνικά πολιτικά εγκλήματα και σκάνδαλα. Αντιμετωπίζοντας με σοκαριστικό τρόπο τα κοινωνικά ταμπού και χάρη στην πλοκή και την ξεχωριστή φωτογραφία της, η ταινία απέσπασε βραβεία σε τρεις σημαντικές κατηγορίες στα 43α Βραβεία της Ιαπωνικής Ακαδημίας, όπως το βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Χρονιάς, καθώς και πολλά άλλα κινηματογραφικά βραβεία. Στη νέα σειρά The Journalist πρωταγωνιστεί η Ριόκο Γιονεκούρα (Doctor X, Legal V) στον ρόλο της Άννα Ματσούντα, μιας ντόπιας ρεπόρτερ της εφημερίδας Toto, γνωστής και ως η “αντικομφορμίστρια των ειδησεογραφικών μέσων”, που αγωνίζεται να αποκαλύψει ζητήματα της σύγχρονης ιαπωνικής κοινωνίας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μιτσιχίτο Φούτζι που σκηνοθέτησε και την ταινία.

Η Δημοσιογράφος είναι η πρώτη ιαπωνική παραγωγή που θα κυκλοφορήσει από το Netflix για το 2022, ενώ η πρώτη σεζόν θα είναι διαθέσιμη σε streaming από τις 13 Ιανουαρίου.

 

Διαβάστε   Η Netflix και η Sony Pictures Entertainment υπέγραψαν αποκλειστική συμφωνία αδειοδότησης για κινηματογραφικές ταινίες στις ΗΠΑ