Ζευγάρι με το Ζόρι

Στην ρομαντική κομεντί «Γυναίκα στη Θάλασσα», με την Γκόλντι Χόουν και τον Κερτ Ράσελ, μία κακομαθημένη πλούσια έπεφτε στη θάλασσα από το γιοτ της, πάθαινε αμνησία και έπεφτε στα «δίχτυα» ενός αγροίκου μαραγκού, που δεν είχε πληρώσει για τις υπηρεσίες του, ο οποίος, για να την εκδικηθεί, την έπειθε ότι ήταν η σύζυγός του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του. Σ’ αυτό το σύγχρονο ριμέικ της, οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Ο Εουχένιο Ντερμπέζ είναι ένας κακομαθημένος πλεϊμπόι, γόνος μιας εκ των πλουσιότερων οικογενειών του Μεξικού, που πέφτει στη θάλασσα από το γιοτ του και παθαίνει αμνησία. Η Άννα Φάρις, μια ανύπαντρη εργαζόμενη μητέρα στην οποία ο δύστροπος και αλαζόνας γόης χρωστά χρήματα, τον βρίσκει τυχαία και τον περιμαζεύει, μόνο για να τον πείσει ότι είναι ο άνδρας της και πατέρας των παιδιών της!

Το «Γυναίκα στη Θάλασσα» του Γκάρι Μάρσαλ γυρίστηκε το 1987 και τώρα, τρεις δεκαετίες μετά, ξαναγυρίζεται υπό τη σκηνοθεσία του Ρομπ Γκρίνμπεργκ (How I Met Your Mother) με τους Εουχένιο Ντερμπέζ και Άννα Φάρις στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. «Μας άρεσε πολύ η πρώτη ταινία γι’ αυτό και αποφασίσαμε να τη ξαναγυρίσουμε στο σήμερα που, όμως, είναι πολύ διαφορετικό από τότε. Θέλαμε να κάνουμε μια ταινία που όλοι μπορούν να απολαύσουν, είτε έχουν δει το παλιό είτε όχι», λέει ο Εουχένιο Ντερμπέζ που, εκτός από ένας από τους πιο επιδραστικούς ισπανόφωνους ηθοποιούς στη διεθνή κινηματογραφική αγορά, είναι και ένας από τους βασικούς παραγωγούς της ταινίας.

Ο Ντερμπέζ έγινε ευρύτερα γνωστός το 2012 μέσα από το «Instructions Not Included», την πιο κερδοφόρα ισπανόφωνη  ταινία όλων των εποχών, την οποία υπέγραφε, σκηνοθετούσε, ενώ έκανε και την παραγωγή. Έκτοτε, ο Ντερμπέζ δημιούργησε τη δική του εταιρεία παραγωγής στο Λος Άντζελες, την 3Pas Studios, που έχει ως αποστολή κινηματογραφικές παραγωγές που συνδυάζουν την ποιότητα με την ψυχαγωγία και το χιούμορ.

Διαβάστε   Ποιος Σκότωσε τη Λαίδη Γουίνσλεϊ;

Για να μην πέσουν στην παγίδα των συγκρίσεων με το «Γυναίκα στη Θάλασσα», στο «Ζευγάρι με το Ζόρι» ένας ζάμπλουτος Μεξικανός κάνει τη ζωή «πατίνι» σε μια Αμερικανίδα που τα βγάζει πέρα με μεγάλη δυσκολία. Η συγκεκριμένη επιλογή είχε ως στόχο το σπάσιμο των στερεοτύπων, αφενός επειδή έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε Μεξικανούς να υποδύονται τους μάγειρες, κηπουρούς, μετανάστες κτλ., αφετέρου επειδή έχει πολύ ενδιαφέρον το ότι ένας άνδρας αναλαμβάνει τα οικιακά, μια εικόνα οικεία στη σύγχρονη πραγματικότητα. «Αντιστρέφοντας το φύλο, τη φυλή, την τάξη και αναμειγνύοντας τις γλώσσες, μπορέσαμε να κάνουμε την ταινία καθρέφτη του σήμερα», αναφέρουν οι σεναριογράφοι της ταινίας, Ρομπ Γκρίνμπεργκ και Μπομπ Φίσερ (Γαμο-Μπελάδες), ενώ ο παραγωγός Μπένταζμιν Όντελ σημειώνει: «Θέλαμε επίσης να αναδείξουμε τη διαφορετικότητα, γι’ αυτό και οι Μεξικανοί χαρακτήρες προέρχονται από διάφορα οικονομικά στρώματα. Καταφέραμε να εξερευνήσουμε το εύρος της έννοιας ‘’Λατίνος’’ με έναν πολύ οργανικό τρόπο».

«Όταν έβλεπα την κλασική ταινία, ένα από τα πράγματα που λάτρεψα στην ερμηνεία της Γκόλντι Χόουν είναι ότι παρέμενε απίστευτα γοητευτική παρά το ότι υποδυόταν ένα φριχτό άτομο. Ήθελα να βρω έναν τρόπο να κάνω το ίδιο», σχολιάζει ο Εουχένιο Ντερμπέζ για τον ρόλο του κακομαθημένου Λεονάρντο που υποδύεται. Για εκείνον, ο συμ-παραγωγός Μπένταζμιν Όντελ αναφέρει: «Είναι αδύνατον να μην αγαπήσεις τον Εουχένιο. Ανεξάρτητα από τον ρόλο που ερμηνεύει, έχει μια παιδική αθωότητα που δεν κρύβεται. Νομίζω ήρθε η ώρα να δει ο κόσμος ποιος είναι ο Εουχένιο».

Το «Ζευγάρι με το Ζόρι» σηματοδοτεί την επιστροφή της Άννα Φάρις στη μεγάλη οθόνη μετά από αρκετά χρόνια στην τηλεόραση. «Λατρεύουμε την Άννα Φάρις! Είναι μια από τις καλύτερες κωμικούς ηθοποιούς της Αμερικής. Έχει τη στόφα της σταρ αλλά την ίδια στιγμή μια απίστευτη διακριτικότητα. Είναι ευαίσθητη, εκκεντρική, ανθρώπινη και αληθινή. Η Άννα και η Γκόλντι μοιάζουν σε πολλά επίπεδα», δηλώνουν οι Φίσερ και Γκρίνμπεργκ.

Διαβάστε   "Το Καλύτερο Παιχνίδι του Κόσμου": Μια γλυκιά κωμωδία για όσα δεν μπορούμε να αγοράσουμε κι όμως κάνουν τη ζωή μας πολύτιμη...

Με τους σεναριογράφους της ταινίας συμφωνεί και ο Εουχένιο Ντερμπέζ. «Με το που συνάντησα την Άννα, κάναμε κλικ», παραδέχεται για τη χημεία που έχει με τη συμπρωταγωνίστριά του. «Συνέχεια κάνει αστεία, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Είναι πολύ εύκολο να δουλεύεις μαζί της. Σε ταΐζει συνεχώς παράξενα φαγητά! Καμιά φορά απλώς παρακολουθούσα τι κάνει και διασκέδαζα. Είμαι πολύ χαρούμενος που η Άννα είναι στην ταινία, άσε που μοιάζει με την Γκόλντι Χόουν!».

 

Ζευγάρι με το Ζόρι-Overboard

Σκηνοθεσία: Ρομπ Γκρίνμπεργκ

Ηθοποιοί: Εουχένιο Ντερμπέζ, Άννα Φάρις, Εύα Λονγκόρια, Σούζι Κερτζ, Τζον Χάνα, Μελ Ροντρίγκεζ

Διάρκεια: 112΄

*Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Μαϊου 2018