“Εφτά Δευτερόλεπτα”: Ρατσισμός, διαφθορά και ανεπανάληπτο storytelling στην αστυνομική σειρά θρίλερ του Netflix

Μέσα σε μια στιγμή, η ζωή τού Brenton Butler και της οικογένειάς του άλλαξε για πάντα. Αφότου ένας λευκός αστυνομικός χτύπησε κατά λάθος και τραυμάτισε θανάσιμα τον έγχρωμο έφηβο, μια πόλη στη βορειοανατολική πλευρά των ΗΠΑ μαστίζεται από ρατσιστικές εντάσεις, μια προσπάθεια συγκάλυψης ενός εγκλήματος και τις συνέπειές της, και τη δίκη του αιώνα.

Τα Εφτά Δευτερόλεπτα (Seven Seconds) είναι μια δυνατή αστυνομική σειρά θρίλερ του Netflix από την καταξιωμένη δημιουργό και παραγωγό Veena Sud (The Killing) και με πρωταγωνίστριες τις Regina King (American Crime) και τη Βρετανίδα ηθοποιό Clare-Hope Ashitey (Doctor Foster). Η Ashitey υποδύεται την KJ Harper, μια έγχρωμη βοηθό εισαγγελέα που έχει αναλάβει το περιστατικό, έχοντας και η ίδια δικά της προβλήματα. Παλεύει με το βάρος της υπόθεσης, και τη σημασία που θα έχει η απόδοση δικαιοσύνης όχι μόνο για τον Brenton, αλλά και γι ολόκληρη την κοινότητα των έγχρωμων. Η KJ συνεργάζεται στενά με τη μητέρα του εφήβου, τη Latrice Butler (Regina King), η οποία συνειδητοποιεί πως υπάρχουν πολλά περισσότερα πίσω από την υπόθεση του γιου της απ’ όσα γνωρίζουν εκείνη και ο σύζυγός της (Russell Hornsby), και είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει τι έχει συμβεί.

Τα Seven Seconds θίγουν τα επίμαχα ζητήματα των φυλετικών σχέσεων εν μέσω των αρχών επιβολής του νόμου, τους ανθρώπους που εξυπηρετεί και τις προσωπικές ιστορίες όσων εμπλέκονται. Στον πυρήνα της, η μίνι σειρά εξερευνά τον αντίκτυπο που έχει ένα τραγικό περιστατικό σε μια κοινότητα και την ανάγκη της οικογένειας για απαντήσεις και δικαιοσύνη. Στη σειρά πρωταγωνιστούν επίσης οι Michael Mosley (Ozark), David Lyons (Safe Haven), Raul Castillo (Special Correspondents), Zackary Momoh (A United Kingdom), Patrick Murney (Public Morals) και Michelle Veintimilla (Gotham).

Διαβάστε   "Hollywood": Καταχρήσεις, προκαταλήψεις, και δυναμικές ισχύος στη Χρυσή Εποχή του Χόλλυγουντ

Η σειρά είναι διαθέσιμη σε streaming από το Netflix.