Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Busan: δραστική μείωση των ταινιών για να γίνει πιο ουσιαστικό το φεστιβάλ…

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Busan (BIFF, Νότια Κορέα) ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του πλανήτη θα έχει περίπου 13% λιγότερες ταινίες φέτος, δήλωσαν οι διοργανωτές του την Παρασκευή. Στην πρόσφατη γενική συνέλευση, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε το φεστιβάλ να φιλοξενήσει περίπου 260 ταινίες για την 25η διοργάνωσή του, μια μεγάλη μείωση σε σχέση με τις 300 που προβάλλονταν τα προηγούμενα χρόνια. Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν επίσης να πραγματοποιήσουν τη φετινή διοργάνωση από τις 7 έως τις 16 Οκτωβρίου με το σύνθημα “New Start, Always BIFF“.

Επίσης υπάρχει ένας περιορισμός της χρηματοδότησης κατά 6% ετησίως στα 11,95 δισεκατομμύρια won (9,75 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Από αυτά το 1,5 δισεκατομμύρια won από την κεντρική κυβέρνηση, 5,05 δισεκατομμύρια won από την πόλη του Busan και 5,4 δισεκατομμύρια won από τα ταμεία του ίδιου φεστιβάλ.

“Θα μειώσουμε τον αριθμό των ταινιών για να καταστήσουμε το φεστιβάλ πιο ουσιαστικό και, αντίθετα, θα ενισχύσουμε την προώθηση μεγάλων ταινιών”, δήλωσε ένας από τους υπεύθυνους του φεστιβάλ. Η συνδεδεμένη με το φεστιβάλ ασιατική αγορά ταινιών θα πραγματοποιηθεί από τις 10-13 Οκτωβρίου.

 

Διαβάστε   Masterclass με τίτλο "Η Ιστορία σε Εικόνες – Δυνατότητες και Υπερβάσεις" με ομιλητή τον Στάθη Καλύβα στο πλαίσιο του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης