Δεν τα πας άσχημα, Νταν, αλλά ακόμα δεν τα καταφέρνεις και πολύ καλά…

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις  θα μεταβεί στην Αθήνα για να παραστεί στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας Αόρατη Κλωστή (Phantom Thread) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πολ Τόμας Άντερσον. H πρεμιέρα θα διεξαχθεί την 1η Φεβρουαρίου 2018, ώρα 7:30 μμ στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Συγγρού 364, Καλλιθέα). Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών που φοιτούν στο Πρότυπο Κέντρο Πόρτα Ανοιχτή.

Η τόσο ιδιαίτερη σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον Ντάνιελ Ντέι-Λιούις και τα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής ξεκίνησε το 1989, όταν, με πρόσκληση του φίλου του, σκηνοθέτη, Γιώργου Οικονόμου, ο ηθοποιός ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα για να παραστεί στη πρεμιέρα της ταινίας Το αριστερό μου πόδι. Για να παίξει το ρόλο ενός ανθρώπου με σοβαρή κινητική αναπηρία, πέρασε τρεις μήνες σε ένα σχολείο για παιδιά με αναπηρία στην Ιρλανδία, όπου ένας μικρός του είπε: “Δεν τα πας άσχημα, Dan, αλλά ακόμα δεν τα καταφέρνεις και πολύ καλά”. Μετά από αυτή τη προσωπική επαφή με παιδιά με αναπηρία, ο Daniel επέμενε όλα τα έσοδα από την προβολή της ταινίας στην Αθήνα, να διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών. Την επομένη της πρεμιέρας ο Daniel επισκέφτηκε τα παιδιά, και εκείνα του χάρισαν ένα γούρι/φυλακτό που το είχε στη τσέπη του, μια εβδομάδα αργότερα, τη βραδιά των Όσκαρ. Την επομένη το πρωί, τηλεφώνησε στο ίδρυμα λέγοντας: “Πες στα παιδιά πως κερδίσαμε!”. Έκτοτε, ο Daniel Day-Lewis δεν έχει λείψει από καμία πρεμιέρα ταινίας του στην Αθήνα και είναι πάντα στο πλευρό των παιδιών της Πόρτας Ανοιχτής.

Διαβάστε   Πολ Τόμας Άντερσον και Ντάνιελ Ντέι-Λούις: όταν η μόδα γίνεται σινεματική έμπνευση...

Μετά την προβολή της Αόρατης Κλωστής θα προσφερθεί ένα ποτήρι κρασί στους κατέχοντες εισιτήρια των 50 € στο επίπεδο 5Α της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Για κράτηση αριθμημένων θέσεων:
Καλέστε στα τηλέφωνα 210-96.50.916 και 210-96.37.124 (Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή) καθημερινά από 9.00-15.00 (εισιτήρια 50 €) ή ηλεκτρονικά στο viva.gr (εισιτήρια 30 € και 50 €).