Για να σταματήσεις μια πολεμική μηχανή, χρειάζεσαι… δυο πολεμικές μηχανές!

Από το 2001 που ξεκίνησε, το franchise των «Fast» δεν πάτησε ποτέ φρένο, και πλέον η οικογένεια των ηρώων της έχει γίνει σημείο αναφοράς για θεατές κάθε χώρας, κάθε κουλτούρας και κάθε γλώσσας. Μετά από 8 ταινίες και 5 δισεκατομμύρια εισπράξεις παγκοσμίως στο box-office, η σειρά ταινιών The Fast & Furious επεκτείνει το ψυχαγωγικό σύμπαν της, με ένα «αυτόνομο όχημα» δράσης, την ταινία Fast & Furious: Hobbs & Shaw.

Ο Ντουέιν Τζόνσον επιστρέφει στο ρόλο του σκληροτράχηλου Λουκ Χομπς, που επιβάλλει τον νόμο, και ο Τζέισον Στέιθαμ ξαναγίνεται ο δαιμόνιος Ντέκαρντ Σο, που πάντα κρύβει άσσους στο μανίκι. Ένας υψηλόβαθμος της διπλωματικής ασφάλειας και ένας παράνομος που ξεφεύγει πάντα από τις μυστικές υπηρεσίες είναι έτοιμοι να συνεργαστούν – τι μπορεί να πάει στραβά; Ο θηριώδης Καλιφορνέζος και ο οξύθυμος Βρετανός δεν έχουν πολλά κοινά – ειδικά όταν έχουν κακή προϊστορία μεταξύ τους και έχουν συγκρουστεί σκληρά. Οι συνθήκες θα τους αναγκάσουν να συνεργαστούν, αλλά η κόντρα τους καλά κρατεί.

Ο Χομπς και ο Σο είναι οι άσπονδοι φίλοι που θα αναγκαστούν να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να συμφωνήσουν σε μια άβολη συνεργασία για το γενικότερο καλό. Άλλωστε, ο κόσμος κινδυνεύει από τα σχέδια ενός αδίστακτου αναρχικού τρομοκράτη, του Μπρίξτον Λορ, ο οποίος είναι έτοιμος να εξαπολύσει μια ανυπολόγιστη βιοχημική καταστροφή που θα αφανίσει την ανθρωπότητα. Στο ρόλο του «κακού» που καταστρώνει τα νοσηρά του σχέδια βρίσκεται ο Ίντρις Έλμπα (Thor: Ragnarok, Luther), ο οποίος διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Ρόλο-κλειδί σε αυτήν την αδυσώπητη μάχη θα έχει η πράκτορας της MI6, Χάτι, η οποία είναι και η αδερφή του Ντέκαρντ Σο (Στέιθαμ). Τη μοιραία ηρωίδα υποδύεται η Βανέσα Κίρμπι, γνωστή από την τηλεοπτική σειρά «The Crown». Οικογενειακή υπόθεση, λοιπόν, η απειλή εξαφάνισης της ανθρωπότητας, καθώς το παρόν δίνει και η μητέρα του Ντέκαρντ Σο και της Χάτι, η βραβευμένη με Όσκαρ Έλεν Μίρεν.

Διαβάστε   "Ένα Όμορφο Πρωϊνό": Μια συγκινητική σκιαγράφηση της βαθιάς αγάπης μιας νεαρής γυναίκας προς τον ηλικιωμένο πατέρα της

Το τιμόνι της σκηνοθεσίας αναλαμβάνει ο Ντέιβιντ Λιτς (Deadpool 2, Atomic Blonde), ενώ η ιστορία της ταινίας ανήκει σε έναν από τους αρχιτέκτονες των ιστοριών που έχτισαν την ακλόνητη επιτυχία των ταινιών Fast & Furious. Ο Κρις Μόργκαν είναι έμπειρος στο σύμπαν της οικογένειας, από την εποχή του Tokyo Drift, και μάλιστα συνυπογράφει το σενάριο με τον Ντρου Πίρς (Mission: Impossible: Rogue Nation, Iron Man 3).

Η απρόσμενη συνεργασία του Χομπς και του Σο θα είναι μια λοξοδρόμηση της γραμμικής ιστορίας των προηγούμενων 8 ταινιών. Η ταινία “ανακατεύει” τα συστατικά των μεγάλων ταινιών δράσης και της κωμωδίας των buddy movies. Οι «αρσενικές» κόντρες, οι cool καταδιώξεις και οι υπεράνθρωπες σκηνές δράσης, διαδέχονται τις «μάτσο» ατάκες του Ντουέιν Τζόνσον και την ειρωνία του Τζέισον Στέιθαμ. Πρόκειται για δυο χαρακτήρες που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό του Fast & Furious. Ο Ντέκαρντ Σο εμφανίστηκε πρώτη φορά στο Fast & Furious 6 (2013) σαν κακός δαίμονας της οικογένειας του Τορέτο που ήθελε να εκδικηθεί τον χαμό του αδελφού του, και ο Χομπς στο Fast Five (2011), όταν είχε σκοπό να συλλάβει με κάθε τρόπο την ομάδα του Fast, αλλά τελικά έγινε άτυπος σύμμαχός τους.

Η χημεία ανάμεσα στον Χομπς και τον Σο έλαμψε στο The Fate of the Furious (2017), όταν οι σκηνές σύγκρουσης ανάμεσά τους έκλεψαν την παράσταση. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα μιας αυτόνομης ταινίας που θα έδινε χώρο σε αυτούς τους ήρωες να αναπτυχθούν περισσότερο και να κάνουν τον δικό τους «χαμό» στη μεγάλη οθόνη με αδιανόητες σκηνές δράσης.

Οι οικογενειακοί δεσμοί και το αίσθημα καθήκοντος θα τροφοδοτήσουν λοιπόν την ιστορία πριν τη μεγάλη σύγκρουση με τον «κακό», τον οποίο ερμηνεύει ο Ίντρις Έλμπα.

Διαβάστε   Molly' s Game

Το μήνυμα του Fast & Furious για τη σωτηρία του κόσμου είναι σαφές και ξεκάθαρο: για να σταματήσεις μια πολεμική μηχανή, χρειάζεσαι… δυο πολεμικές μηχανές: τον Χομπς και τον Σο!

 

Fast & Furious: Χομπς και Σο (Fast & Furious: Hobbs & Shaw)

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς

Ηθοποιοί: Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Ίντρις Έλμπα, Βανέσα Κίρμπι, Έλεν Μίρεν

Διάρκεια: 135’

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019