Βραβείο EMMY για το Kara Sevda!

Η τουρκική σειρά Kara Sevda που κέρδισε τους τηλεθεατές σε 60 χώρες που προβλήθηκε, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, βραβεύτηκε με Emmy.
Στη σειρά απονεμήθηκε βραβείο Emmy στην κατηγορία καλύτερης τηλενουβέλας. Η 45η απονομή Διεθνών Τηλεοπτικών Βραβείων Emmy έγινε τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη.
Αξίζει να σημειωθεί, πως είναι η πρώτη τουρκική τηλεοπτική σειρά που βραβεύεται με το διεθνές βραβείο για σειρές που προβάλλονται εκτός Αμερικής.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η μοίρα φέρνει κοντά δυο νέους για να τους χωρίσει με τον πιο τραγικό τρόπο. Η πραγματική αγάπη όμως δεν σβήνει, όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες.

Ο Κεμάλ είναι ένας φτωχός νέος που σπουδάζει μηχανικός στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα, εργάζεται για να μπορεί να βοηθά την οικογένειά του. Η Νιχάν είναι μια όμορφη και πλούσια κοπέλα που έχει ταλέντο στη ζωγραφική.

Όταν οι διαφορετικοί κόσμοι των δυο νέων σμίξουν τυχαία, ο έρωτας που θα νιώσουν θα τους παρασύρει στη δίνη του. Όμως η Νιχάν θα υποχρεωθεί να απαρνηθεί τον Κεμάλ και να παντρευτεί τον Εμίρ, προκειμένου να σώσει τον αδερφό της. Ο Κεμάλ, βαθιά πληγωμένος, θα φύγει για να ξεχάσει.

Πέντε χρόνια αργότερα, ο Κεμάλ επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη ως ένας πολύ επιτυχημένος μηχανικός και πλειοδοτεί έναντι του Εμίρ σε μια δημοπρασία για ένα κατασκευαστικό έργο. Η επιστροφή του θα αναστατώσει και πάλι τη ζωή της Νιχάν, που ενώ δείχνει ευτυχισμένη στον γάμο της, στην πραγματικότητα ο έρωτάς της για τον Κεμάλ παραμένει ζωντανός. Αντίθετα, ο Κεμάλ νιώθει απίστευτο θυμό για την κοπέλα που τον πλήγωσε τόσο βαθιά και τον απαρνήθηκε χωρίς προφανή λόγο.

Διαβάστε   Φεστιβάλ Βενετίας 2019: στον «Joker» ο βαρύτιμος Χρυσός Λέοντας

Η μοίρα θα οδηγήσει τον Κεμάλ να κλείσει τις ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος και να συνειδητοποιήσει ότι η αληθινή αγάπη δεν τελειώνει όσο μεγάλη κι αν είναι η απόσταση.

 

Οι χαρακτήρες της σειράς:

Κεμάλ (Burak Özçivit)

Ο Κεμάλ είναι ένας νέος φοιτητής που προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια. Σπουδάζει μηχανικός και ονειρεύεται να αποφοιτήσει και να εργαστεί σε ορυχείο. Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάζεται περιστασιακά στο λιμάνι επισκευάζοντας καΐκια, για να μπορεί να βοηθά οικονομικά την οικογένειά του. Όταν στη ζωή του εισβάλλει ξαφνικά η Νιχάν, ο Κεμάλ θα προσπαθήσει να αντισταθεί γνωρίζοντας ότι το χάσμα που τους χωρίζει είναι αγεφύρωτο. Θα επιτρέψει η μοίρα σε δυο τόσο ερωτευμένους νέους να μένουν χωριστά;

Νιχάν (Neslihan Atagül)

Η Νιχάν είναι μια νέα και όμορφη κοπέλα που προέρχεται από πλούσια οικογένεια. Είναι ζωγράφος και της αρέσει να φτιάχνει πορτραίτα. Αναζητώντας τα νέα πρόσωπα για την καινούργια της έκθεση, η μοίρα θα την οδηγήσει μπροστά στον Κεμάλ. Η Νιχάν θα αψηφήσει γεγονότα και καταστάσεις και θα κυνηγήσει τον έρωτά της, σίγουρη ό,τι τίποτα δεν μπορεί να τους χωρίσει. Αυτό που δεν γνωρίζει όμως είναι ότι η ζωή θα την δοκιμάσει με τον πιο σκληρό τρόπο και θα αναγκαστεί να θυσιάσει ό,τι πολυτιμότερο έχει για να σώσει τον αδερφό της.

Εμίρ (Kaan Urgancioglu)

Ο Εμίρ είναι ο κακομαθημένος γόνος μιας πλούσιας οικογένειας η οποία στηρίζει οικονομικά την οικογενειακή επιχείρηση της Νιχάν. Έχει την πλήρη στήριξη του πατέρα του σε ό,τι κι αν κάνει κι αυτό τον κάνει εξαιρετικά υπερόπτη, ειδικά στα μάτια της Νιχάν. Ο Εμίρ όμως είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της και το μόνο που θέλει είναι να αποκτήσει τον έλεγχο της επιχείρησής της για να κερδίσει έτσι και την κοπέλα. Ο Εμίρ θα κατορθώσει να παγιδεύσει τον αδερφό της Νιχάν και να εκβιάσει καταστάσεις. Ελπίζει να κερδίσει και την καρδιά της. Αυτός ο δρόμος όμως, προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολος.

Διαβάστε   Ένα αξέχαστο καλοκαίρι

Οζάν (Baris Alpaykut)

Ο Οζάν είναι ο καλόκαρδος και αφελής δίδυμος αδερφός της Νιχάν. Τα δυο αδέρφια είναι πολύ δεμένα και αγαπημένα και η Νιχάν είναι εξαιρετικά προστατευτική σε ό,τι έχει να κάνει με τον Οζάν. Ένα πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί και του προκαλεί κρίσεις, τον καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτο, γεγονός που εκμεταλλεύεται ο Εμίρ, παριστάνοντάς του τον φίλο.

Βιλντάν (Nese Baykent)

Η Βιλντάν είναι η μητέρα της Νιχάν και του Οζάν. Είναι επίμονη και αδίστακτη και δείχνει να μην αντιλαμβάνεται καθόλου τις ανάγκες και τις επιθυμίες της κόρης της. Γνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες της οικογένειάς της, δείχνει πρόθυμη να σπρώξει τη Νιχάν στην αγκαλιά του Εμίρ, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της την απέχθεια που τρέφει η κοπέλα προς τον Εμίρ.

Οντέρ (Kürsat Alniaçik)

Ο Οντέρ είναι ο ευαίσθητος και καλόκαρδος πατέρας της Νιχάν και του Οζάν. Οι οικονομικές δυσκολίες τον έχουν λυγίσει, δεν είναι όμως διατεθειμένος να θυσιάσει την ευτυχία της κόρης του, πληρώνοντας ένα τόσο ακριβό τίμημα. Έτσι προσπαθεί να την προστατεύσει και έρχεται σε ρήξη με τη σύζυγό του.

 

 

Σκηνοθεσία: Hilal Saral

Σενάριο: Anil Eke, Özlem Yilmaz, Burcu Görgün

Παραγωγή: Ay Yapim