Βοήθεια 100 εκατομμυρίων δολαρίων από το Netflix στους εργαζόμενούς του…

Ο επικεφαλής περιεχομένου του Netflix, Ted Sarandos, ανακοίνωσε πως η πλατφόρμα streaming δημιουργεί ένα ταμείο 100 εκατομμυρίων δολλαρίων, ως βοήθεια προς την κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία εν μέσω της έξαρσης του κορονοϊού. Η πανδημία έχει διακόψει τις παραγωγές σε όλη τη βιομηχανία του θεάματος, συμπεριλαμβανομένου του Netflix. Η πλατφόρμα έχει αναστείλει προσωρινά τα γυρίσματα σχεδόν όλων των σειρών της, συμπεριλαμβανομένων και των πολύ επιτυχημένων σειρών “The Witcher” και “Stranger Things.”

«Η κρίση του Covid-19 είναι καταστροφική για πολλές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργικής κοινότητας», λέει ο Sarandos σε μια δήλωσή του. «Σχεδόν όλες οι τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές έχουν σταματήσει παγκοσμίως – αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες τεχνικούς και ηθοποιούς χωρίς δουλειά. Ηλεκτρολόγους, ξυλουργούς και οδηγούς, πολλοί από τους οποίους πληρώνονται με την ώρα, και εργάζονται από project σε project. Αυτή η κοινότητα έχει υποστηρίξει το Netflix στις ‘καλές εποχές’, και θέλουμε να τους βοηθήσουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ειδικά ενώ οι κυβερνήσεις προσπαθούν ακόμα να καταλάβουν τι είδους οικονομική στήριξη θα παρέχουν.»

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού των 100 εκατομμυρίων δολλαρίων του Netflix θα διατεθεί για τη στήριξη των πληγέντων μελών του τεχνικού προσωπικού των δικών του παραγωγών ανά τον κόσμο, όμως 15 εκατομμύρια δολλάρια του συνολικού κεφαλαίου θα διατεθούν σε «τρίτους και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, παρέχοντας ένα βοήθημα έκτακτης ανάγκης σε άνεργους τεχνικούς και ηθοποιούς σε χώρες όπου διαθέτουμε μεγάλη βάση παραγωγών.»

 

Διαβάστε   Όσα έρχονται στο Netflix τον Ιανουάριο 2022