Αφιέρωμα στον Γούντι Άλεν των 90s με τρεις κλασικές ταινίες του από το Cinobo

Σε μια από τις πιο παραγωγικές περιόδους της καριέρας του, ο Γούντι Άλεν σκηνοθέτησε μερικές από τις σημαντικότερες και δημοφιλέστερες ταινίες του. Έχοντας πατήσει τα 60, με την προσωπική του ζωή να συζητιέται έντονα και τη σχέση του με τη Μία Φάροου να έχει διαλυθεί επεισοδιακά, μαζεύει όσους σταρ του Χόλιγουντ θελήσει στα καστ του και περνάει από τις κλασικές αυτοαναφορικές, υπαρξιακές κωμωδίες του σε ταινίες είδους-μιούζικαλ και εποχής.

Το Cinobo παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι, μια συλλογή με τρεις κλασικές ταινίες του που γυρίστηκαν σε διάρκεια τεσσάρων ετών: το Σφαίρες Πάνω από το Μπρόντγουεϊ που του χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ σκηνοθεσίας, το εμπνευσμένο από τα μιούζικαλ με τον Φρεντ Αστέρ και την Τζίντζερ Ρότζερς Όλοι Λένε Σ’ Αγαπώ και τη στροφή σε μια ελαφρώς σκοτεινή σάτιρα, με το Διαλύοντας τον Χάρι.

 

Λίγα λόγια για τις ταινίες:

 

Σφαίρες Πάνω από το Μπρόντγουεϊ (Bullets Over Broadway, 1994)

Γκανγκστερικό μελόδραμα και ρομαντικά μπερδέματα με φόντο την Ποτοαπαγόρευση ή αλλιώς πώς ο Γούντι Άλεν συνδυάζει τα σοβαρά προσωπικά του αινίγματα με την παρασκηνιακή φάρσα. Αλάνθαστοι Τζον Κιούζακ και Νταϊάν Γουίστ στο για πολλούς καλύτερο φιλμ του μεγάλου Αμερικανού κωμικού για τα 90s.

Πρωταγωνιστούν: Τζον Κιούζακ, Νταϊάν Γουίστ, Τζένιφερ Τίλι, Τσαζ Παλμιντέρι, Μέρι-Λουίζ Πάρκερ

 

Όλοι Λένε ΣΑγαπώ (Everyone Says I Love You, 1996)

Στα μέσα των 90s ο Άλεν αποφάσισε να γυρίσει ένα μιούζικαλ που πρέπει να έχεις καρδιά από πέτρα για να του αντισταθείς. Γούντι Άλεν, Γκόλντι Χον, Τζούλια Ρόμπερτς, Έντουαρντ Νόρτον, Ντρου Μπάριμορ τραγουδούν και στροβιλίζονται με φόντο τα κανάλια της Βενετίας κι εσύ μένεις με το χαμόγελο στα χείλη.

Διαβάστε   "Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν": η νέα ταινία του Γούντι Άλεν έρχεται στην Ελλάδα

Πρωταγωνιστούν: Γούντι Άλεν, Τζούντι Ντέιβις, Τζούλια Λούις-Ντρέιφους, Ντέμι Μουρ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μπίλι Κρίσταλ, Στάνλεϊ Τούτσι

 

Διαλύοντας τον Χάρι (Deconstructing Harry, 1997)

Αυτο-αποκαλυπτικός, σύνθετος και ανά στιγμές ζοφερός Γούντι Άλεν, παίρνει ως βασική επιρροή τις Άγριες Φράουλες του Μπέργκμαν, τις γεμίζει με all star cast και φτιάχνει μερικά από τα πιο πετυχημένα σκετσάκια της καριέρας του.

Πρωταγωνιστούν: Γούντι Άλεν, Γκόλντι Χον, Τζούλια Ρόμπερτς, Έντουαρντ Νόρτον, Ντρου Μπάριμορ