Αυτές είναι οι ταινίες και τα αφιερώματα που θα στριμάρουν τον Απρίλιο στο Cinobo

Τον Απρίλιο, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy) κάνει take over το πρόγραμμα του Cinobo και παρουσιάζει την προσωπική του φιλμογραφία, μέσα από τις κινηματογραφικές του ταινίες καθώς και τα μουσικά video clips που έχει σκηνοθετήσει, σε ένα αφιέρωμα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πρεμιέρα της ταινίας Γυμναστήριο αλλά και για πρώτη φορά την αποκατεστημένη κόπια της ταινίας Ροζ.

Τρεις οι αποκλειστικές πρεμιέρες αυτό τον μήνα στο Cinobo: το crowd-pleaser love story Joyland του Σαΐμ Σαντίκ, Queer Χρυσός Φοίνικας και η πρόταση του Πακιστάν για τα Όσκαρ. Ανάμεσα σε σάτιρα και δράμα ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος του ιρανού Χουμάν Σεγιέντι, η ταινία για την Ιστορία και το πώς αυτή επαναλαμβάνεται. Και το Πριν, Τώρα και Τότε της Καμίλα Αντίνι, μια στιγμή του σύγχρονου ασιατικού σινεμά που μοιάζει βγαλμένη από το σύμπαν του Γουόνγκ Καρ-Γουάι.

Η ενότητα Big Shorts αφιερωμένη σε Έλληνες δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους, συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, spotlight στην Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, με τη φιλμογραφία της να έρχεται για δύο και μόνο μήνες στην πλατφόρμα.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες ταινίες του μήνα, η Μποέμικη Ψυχή του Τόνι Γκάτλιφ, με ελληνικό καστ και πρωταγωνίστρια τη Δάφνη Πατακιά. Το ντοκιμαντέρ του Χοσέ Λουίς Λόπεζ – Λινάρες Τα Μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος, για την τέχνη και την αλήθεια της, με θέμα τον πιο διάσημο πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου, τον Κήπο των Επίγειων Απολαύσεων. Το Αδέλφια σε Σύγκρουση του Τζέρεμι Σιμς με τον Σαμ Νιλ, αυστραλέζικο ριμέικ μεγάλης ισλανδικής επιτυχίας. Και φυσικά ένα από τα μεγαλύτερα κλασικά όλων των εποχών: Σημασία Έχει ν’ Αγαπάς του Αντρέι Ζουλάφσκι με την ανυπέρβλητη Ρόμι Σνάιντερ.

Διαβάστε   "Φάμπιαν": Ο Ντόμινικ Γκραφ σκηνοθετεί μια μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων που απορρίπτει τα κλισέ του ιστορικού δράματος

 

Συλλογές

The Boy
Το κινηματογραφικό σύμπαν του Αλέξανδρου Βούλγαρη έρχεται στο Cinobo με ένα αφιέρωμα γεμάτο memorabilia, μουσική, εικόνες, κείμενα και ιστορίες.
Από τις 11 Απριλίου στο Cinobo

 

Big Shorts: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη
Στο πλαίσιο της ενότητας Big Shorts όπου παρουσιάζονται έλληνες δημιουργοί ταινιών μικρού μήκους, φιλοξενείται στο Cinobo για δύο και μόνο μήνες η φιλμογραφία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη.
Από τις 21 Απριλίου στο Cinobo

 

Αναλυτικά οι ταινίες του μήνα

 

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος (World War III)

Χουμάν Σεγιέντι

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία ή ως φάρσα; Στο φιλμ που τιμήθηκε με δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Βενετίας, η σοκαριστική κορύφωση και η ανεπανάληπτη τελική σκηνή δίνουν την απάντηση.

Στις 4 Απριλίου στο Cinobo

 

Μποέμικη Ψυχή (Djam)

Τόνι Γκάτλιφ

Ο πρώτος μεγάλος ρόλος της Δάφνης Πατακιά ήρθε από τον πολυβραβευμένο Τόνι Γκάτλιφ σε μια ταινία που καταπιάνεται με την ελληνική πραγματικότητα και με τη σημασία του ρεμπέτικου.

Στις 6 Απριλίου στο Cinobo

 

Ιδρώτας (Sweat)

Μάγκνους Φον Χορν

Η απόσταση ανάμεσα στους χιλιάδες Instagram followers και στη μοναξιά της πραγματικότητας, καταγράφεται με μια αιχμηρή αλλά και τρυφερή ματιά σε έναν κόσμο όπου η εικόνα κυριαρχεί.

Στις 7 Απριλίου στο Cinobo

 

Τα Μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος (Bosch: The Garden of Dreams)

Χοσέ Λουίς Λόπεζ – Λινάρες

Ξεκινώντας με μια φράση του Ταρκόφσκι, το ντοκιμαντέρ αποκωδικοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της Τέχνης, τον πίνακα που μας καλεί σε ένα ταξίδι ηδονής και αμαρτίας.

Στις 10 Απριλίου στο Cinobo

 

Σημασία Έχει ν’ Αγαπάς (That Most Important Thing: Love)

Αντρέι Ζουλάφσκι

Σπουδαίο και τρικυμιώδες, μια αλησμόνητη ανάμνηση από το ευρωπαϊκό σινεμά των 70s, με τη Ρόμι Σνάιντερ να παραδίδει μια συνταρακτική ερμηνεία σε έναν πολύ απαιτητικό ρόλο.

Διαβάστε   "Η Τρύπα": Μια ταινία σιωπηρής οργανικής ομορφιάς από τον σκηνοθέτη της απλότητας Μικελάντζελο Φραμαρτίνο

Στις 13 Απριλίου στο Cinobo

 

Joyland

Σαΐμ Σαντίκ

Με βραβεία σε Νύχτες Πρεμιέρας, Κάννες και πληθώρα φεστιβάλ, το Joyland βάζει φωτιά σε προκαταλήψεις και έμφυλα στερεότυπα, μιλώντας για την απελευθερωτική δύναμη της αγάπης.

Στις 18 Απριλίου στο Cinobo

 

Μια Νύχτα Μαγική (On a Magical Night)

Κριστόφ Ονορέ

Ανάλαφρη και περιπαικτική, εξερευνά τα όρια ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα της ερωτικής επιθυμίας και της συζυγικής πίστης, με την Κιάρα Μαστρογιάννι που βραβεύεται στις Κάννες.

Στις 20 Απριλίου στο Cinobo

 

Αδέλφια σε Σύγκρουση (Rams)

Τζέρεμι Σιμς

Στο αυστραλέζικο ριμέικ του επιτυχημένου ισλανδικού Δεσμοί Αίματος του 2015, το ανορθόδοξο χιούμορ δίνει τη θέση του στον ρεαλισμό, στη συγκίνηση και στην κωμική αμεσότητα.

Στις 24 Απριλίου στο Cinobo

 

Πριν, Τώρα και Τότε (Before, Now & Then)

Καμίλα Αντίνι

Η γυναικεία αλληλεγγύη και φιλία στο επίκεντρο, σε ένα πορτρέτο πολιτικής, οικογένειας και δυναμικής των φύλων, πράγματα τελικά πάντοτε αλληλένδετα.

Στις 25 Απριλίου στο Cinobo

 

Απαγωγή Χωρίς Αντίκρισμα (Julia)

Ερίκ Ζονκά

Εμπνευσμένο από την Γκλόρια του Τζον Κασσαβέτη πορτρέτο μιας ηθικά γκρίζας, περίπλοκης ηρωίδας, την οποία ερμηνεύει η Τίλντα Σουίντον, υποψήφια για Σεζάρ γυναικείας ερμηνείας.

Στις 28 Απριλίου στο Cinobo