Αποκλειστικές πρώτες προβολές και αφιερώματα έρχονται τον Ιανουάριο στο Cinobo

To Cinobo μπαίνει στο 2023 μιλώντας γαλλικά, ως επίσημος συνεργάτης της μεγάλης παγκόσμιας online γιορτής του γαλλικού σινεμά που παρουσιάζει κάθε χρόνο η UniFrance. Το 13ο My French Film Festival φέρνει για διάρκεια ενός μήνα 28 νέες και ακυκλοφόρητες στην Ελλάδα ταινίες Α’ προβολής, δωρεάν για τους συνδρομητές του Cinobo, αλλά και προσβάσιμες σε όλους με τη χρήση festival pass.

Σε Α’ αποκλειστική προβολή έρχεται στο Cinobo ο Κορσές της Μαρί Κρόιτσερ με τη Βίκι Κριπς ως Αυτοκράτειρα Σίσσυ. Το Vortex, όπου ο συνήθως προβοκάτορας Γκασπάρ Νοέ, αλλάζει στυλ στρεφόμενος αυτή τη φορά στον τρόμο του γήρατος. Τα Ίχνη της Βίας, δικαστικό θρίλερ βασισμένο σε σοκαριστική αληθινή ιστορία της κομμουνιστικής περιόδου, και πρόταση της Πολωνίας για τα Όσκαρ. Και η τριλογία ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη με συνολικό τίτλο Ωδές στην Ύπαρξη: Οφειλή, Αποχαιρετισμός: Η Μνήμη του Τόπου, Για χωρίς λόγους: Συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη.

Ξεχωρίζουν ανάμεσα στις υπόλοιπες ταινίες του μήνα Η Πόλη και η Πόλη των Χρήστου Πασσαλή και Σύλλα Τζουμέρκα που κοιτά την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, θαμπώνοντας τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και ταινίας-δοκιμίου, η Παγοθύελλα του Ανγκ Λι με all-star καστ (Κέβιν Κλάιν, Σιγκούρνι Γουίβερ, Κριστίνα Ρίτσι και Τόμπι Μαγκουάιρ), ο Τσώρτσιλ του Τζόναθαν Τεπλίτζκι με ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Μπράιαν Κοξ, και τα Σκοτεινά Εγκλήματα όπου ο Αλέξανδρος Αβρανάς σκηνοθετεί τους Σαρλότ Γκενσμπούργκ και Τζιμ Κάρεϊ.

 

My French Film Festival της UniFrance

13ο My French Film Festival
Σε συνεργασία με τη UniFrance, το Cinobo παρουσιάζει από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου τις 28 νέες γαλλόφωνες ταινίες του 13ου My French Film Festival σε Α’ προβολή με ελληνικούς υπότιτλους, δωρεάν για τους συνδρομητές του.

Διαβάστε   Όσα έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Netflix

Από τις 13 Ιανουαρίου στο Cinobo

 

Αναλυτικά οι ταινίες του μήνα

 

Η Πόλη και η Πόλη

Χρήστος Πασσαλής, Σύλλας Τζουμέρκας

Κινηματογραφικό εγχείρημα που θαμπώνει τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και ταινίας-δοκιμίου, γίνεται μοντέρνο ιστορικό κείμενο που κοιτά άφοβα παρελθόν και παρόν.

Στις 3 Ιανουαρίου στο Cinobo

 

Σκοτεινά Εγκλήματα (Dark Crimes)

Αλέξανδρος Αβρανάς

Μετά τον φεστιβαλικό θρίαμβο του Miss Violence, ο Αλέξανδρος Αβρανάς καταδύεται σε έναν κόσμο βίας και επικίνδυνης διαφθοράς με πρωταγωνιστές τους Σαρλότ Γκενσμπούργκ και Τζιμ Κάρεϊ.

Στις 5 Ιανουαρίου στο Cinobo

 

Τσώρτσιλ (Churchill)

Τζόναθαν Τεπλίτζκι

Αν ποτέ αναρωτήθηκες πώς είναι να κρατάς το μέλλον του κόσμου στα χέρια σου, αυτή η ταινία είναι για σένα. Ο Μπράιαν Κοξ παραδίδει μαθήματα ηθοποιίας σε ένα εκ βαθέων πορτρέτο.

Στις 6 Ιανουαρίου στο Cinobo

 

Χωρίς Παιδιά (No Kids)

Αριέλ Βίνογκραντ

Τρυφεροί και αλλεργικοί με τα παιδιά μπλέκονται σε αδιέξοδους έρωτες, γεμάτους μυστικά και ψέματα που οδηγούν σε σπαρταριστές παρεξηγήσεις, σε μια ξέφρενη λατινοαμερικανική κωμωδία.

 

Στις 9 Ιανουαρίου στο Cinobo

Vortex

Γκασπάρ Νοέ

Το Amour του Χάνεκε μπαίνει στο παραισθησιογόνο σύμπαν του μεγάλου προβοκάτορα και γίνεται μια αδυσώπητα ρεαλιστική ιστορία τρόμου, όπου ο τρόμος πηγάζει από τις δυσκολίες του γήρατος.

Στις 10 Ιανουαρίου στο Cinobo      

 

Οφειλή (Debt)

Σταύρος Ψυλλάκης

Οι καρκίνοι που καταδυναστεύουν τη ζωή μας, αυτά που χάσαμε, που ξεχάσαμε ή που νιώθουμε ανήμποροι πια να γευτούμε. Ο Αλέκος Ζούκας ως λογοτεχνικός “ήρωας” σε μια ελεγεία στη φιλία.

Στις 17 Ιανουαρίου στο Cinobo

 

Αποχαιρετισμός: Η Μνήμη του Τόπου (Farewell: The Memory of the Land)

Σταύρος Ψυλλάκης

Με βάση το αδημοσίευτο υλικό που γυρίστηκε στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ Άλλος Δρόμος Δεν Υπήρχε, μια προσωπική εξομολόγηση γίνεται δοκίμιο πάνω στην ιστορική μνήμη και την αξία του αγώνα.

Διαβάστε   "Ξεσφίγγοντας τις Γροθιές": Μια συγκλονιστική ιστορία για τη μάχη κατά της πατριαρχίας από τον βόρειο Καύκασο

Στις 17 Ιανουαρίου στο Cinobo

 

Για χωρίς λόγους: Συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη (For No Reasons Meetings with Yorgos Maniatis)

Σταύρος Ψυλλάκης

Ξεκινώντας από νεανικά βιώματα και ανησυχίες του συγγραφέα παρακολουθούμε τον τιτάνιο υπαρξιακό αγώνα, σε ένα πορτρέτο που ξεφεύγει από τα στενά βιογραφικά όρια.

Στις 17 Ιανουαρίου στο Cinobo

 

Η Παγοθύελλα (The Ice Storm)

Ανγκ Λι

Τα κοινωνικά ταµπού µιας ολόκληρης περιόδου και οι Κέβιν Κλάιν, Σιγκούρνι Γουίβερ, Κριστίνα Ρίτσι και Τόμπι Μαγκουάιρ να πειραµατίζονται σεξουαλικά και συναισθηµατικά προς ανεύρεση ευχαρίστησης.

Στις 20 Ιανουαρίου στο Cinobo

 

Τα Ίχνη της Βίας (Leave No Traces)

Γιαν Ματουζίνσκι

Δικαστικό θρίλερ βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Η πρόταση της Πολωνίας για τα Όσκαρ διανύει την απόσταση ανάμεσα στην αστυνομική βία και την αντικειμενική αλήθεια.

Στις 24 Ιανουαρίου στο Cinobo

 

Η Μεταμόρφωση (The Transfiguration)

Μάικλ Ο’Σι

Μια από τις πιο πρωτότυπες προσεγγίσεις του βαμπιρικού μύθου στην οθόνη, αποτυπώνει το teenage angst της σεξουαλικής αφύπνισης και τον τρόμο του να ζεις στις παρυφές του αμερικανικού ονείρου.

Στις 26 Ιανουαρίου στο Cinobo

 

Καλή Πρώην Είναι η Νεκρή Πρώην (Burying the Ex)

Τζο Ντάντε

Ο δημιουργός των Γκρέμλινς σε μια σαρδόνια rom com με πινελιές μεταφυσικού, στήνει ένα ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στους Άντον Γιέλτσιν, Άσλεϊ Γκριν και Αλεξάντρα Νταντάριο.

Στις 27 Ιανουαρίου στο Cinobo

 

Κορσές (Corsage)

Μαρί Κρόιτσερ

Αντισυμβατική ανατροπή των κλισέ των ταινιών εποχής, με τη Βίκι Κριπς σε μια ερμηνεία ως Αυτοκράτειρα Σίσσυ, εξαφανισμένη μέσα στον στενό κορσέ της διαχρονικής πατριαρχίας.

Στις 31 Ιανουαρίου στο Cinobo