«Ένα αστέρι γεννιέται» στο Playhouse Atelier της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας

Στο πλαίσιο των προβολών “Open Air Retro Cinema” το Playhouse Atelier προβάλλει την Παρασκευή 26/6/2020 (ώρα έναρξης 21:45, είσοδος ελεύθερη), στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας τη μουσική αισθηματική ταινία του Μπράντλεϊ Κούπερ “Ένα αστέρι γεννιέται (A star is born)” με πρωταγωνιστές τον ίδιο και την Lady Gaga.

To 1937, οι Γουίλιαμ Γουέλμαν και Ρόμπερτ Γκάρσον έγραψαν την αλφάβητο του χολιγουντιανού μελοδράματος με το «A Star Is Born» και πρωταγωνίστρια τη θρυλική (και πρώτη νικήτρια του βραβείου Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου) Τζάνετ Γκέινορ. Η ιστορία του καταδικασμένου έρωτα της ανερχόμενης ενζενί με τον ξεπεσμένο αστέρα έγινε έκτοτε κλασική και η συνταγή επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές, μία το 1954 και μία το 1976, με ακόμα πιο θεαματικά αποτελέσματα και με δύο εξίσου μυθικές πρωταγωνίστριες, την Τζούντι Γκάρλαντ και την Μπάρμπρα Στρέιζαντ, αντίστοιχα.

Ογδόντα χρόνια μετά την πρώτη ταινία και έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές και αντικαταστάσεις στη σκηνοθετική καρέκλα και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, το τρίτο ριμέικ αυτής της αρχετυπικής ιστορίας σηματοδότησε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μπράντλεϊ Κούπερ, με τον ίδιο να συμπρωταγωνιστεί δίπλα στη Lady Gaga, στον πρώτο της μεγάλο κινηματογραφικό ρόλο.

 Σ’ αυτήν την τραγική ιστορία αγάπης, ο Κούπερ ενσαρκώνει τον γνωστό μουσικό Τζάκσον Μέιν, ο οποίος ανακαλύπτει και ερωτεύεται την επίσης καλλιτέχνη Άλι (Gaga). Εκείνη έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρό της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, μέχρι που ο Τζακ την βγάζει και πάλι στο προσκήνιο. Αλλά όταν η καριέρα της Άλι παίρνει τα πάνω της, η προσωπική πλευρά της σχέσης τους καταρρέει, καθώς ο Τζακ βρίσκεται σε συνεχή μάχη με τους δικούς του εσωτερικούς δαίμονες.
Το cast της ταινίας περιλαμβάνει επίσης τους Άντριου Ντάις Κλέι, Ντέιβ Σαπέλ και Σαμ Έλιοτ. Παράλληλα με το ρόλο της Άλι, η Γκάγκα, που κέρδισε βραβείο Όσκαρ για το τραγούδι “Til It Happens to You” από το “The Hunting Ground”, ερμηνεύει πρωτότυπα τραγούδια, που έγραψε με τον Κούπερ και άλλους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Λούκας Νέλσον, Τζέισον Ίσμπελ και Μαρκ Ρόνσον.

Η ταινία απέσπασε το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού για το “Shallow” στις βραβεύσεις της Ακαδημίας του 2019.

 

Ένα αστέρι γεννιέται (A star is born)

Σκηνοθεσία: Μπράντλεϊ Κούπερ

Ηθοποιοί: Μπράντλεϊ Κούπερ, Lady Gaga, Σαμ Ελιοτ, Αντριου Ντάις Κλέι

Διάρκεια: 135′