“Άκουσέ με”: Παγκόσμια πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη νέα ταινία της Μαρίας Ντούζα

Οικονομικές δυσκολίες αναγκάζουν την κωφή έφηβη Βαλμίρα να αφήσει το σχολείο Κωφών στην Αθήνα και να επιστρέψει στο νησί του πατέρα της, όπου βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της αδιαφορίας και της απομόνωσης – όχι μόνο εξαιτίας των προκαταλήψεων του χωριού, αλλά, κυρίως, των δικών της.

Το Άκουσέ με (Listen) είναι η νέα συγκινητική δραματική ταινία της Μαρίας Ντούζα, η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στα πλαίσια του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον, ενώ η ταινία επαναπροβλήθηκε στην αίθουσα Φρίντα Λιάπα στο Λιμάνι το Σάββατο 12 Νοεβρίου. Η ταινία συμμετέχει στο Διεθνές Διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και είναι υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο.

Λίγα λόγια για τη σκηνοθέτιδα Μαρία Ντούζα

Η Μαρία Ντούζα είναι συγγραφέας και σκηνοθέτρια ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και διαφημίσεων. Η πρώτη της ταινία Το δέντρο και η κούνια (2013) προβλήθηκε σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, είχε διανομή σε Ελλάδα και εξωτερικό και μόλις αγοράστηκε από την πλατφόρμα Netflix. Η ταινία Άκουσέ με (2022) θα συμμετάσχει στο Tallinn Black Nights Film Festival.

 

Άκουσέ με (Listen, 2022)

Σκηνοθεσία: Μαρία Ντούζα

Ηθοποιοί: Ευθαλία Παπακώστα, Δημήτρης Κίτσος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Yoana Bukovska Davidova, Νίκος Κουκάς

Διάρκεια: 108΄

Διαβάστε   Εγκαίνια για την έκθεση «Τάκης Κανελλόπουλος: Ονειρεύομαι μια εκδρομή» στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης