“Άγρια Νύχτα”: Ο Άγιος Βασίλης δεν είναι και τόσο… άγιος σε αυτή τη μαύρη γιορτινή κωμωδία δράσης

Μια ομάδα μισθοφόρων εισβάλει την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια έπαυλη μιας πλούσιας οικογένειας, παίρνοντας όλους όσους βρίσκονται μέσα για ομήρους. Ωστόσο δεν είναι προετοιμασμένοι για έναν μαχητή-έκπληξη: ο Άγιος Βασίλης (Ντέιβιντ Χάρμπουρ) τυγχάνει να βρίσκεται στη γειτονιά και πολύ σύντομα θα δείξει στους κακοποιούς ότι δεν είναι και τόσο άγιος.

Από τους ατρόμητους παραγωγούς των ταινιών Nobody, John Wick, Atomic Blonde, Deadpool 2, Bullet Train και Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw έρχεται η Άγρια Νύχτα (Violent Night), μια μαύρη γιορτινή κωμωδία δράσης.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Emmy, Τζον Λεγκουιζάμο (John Wick) ως ο αρχηγός των μισθοφόρων, ο Καμ Τζιγκαντέτ, ο Άλεξ Χάσελ και η Μπέβερλι Ντ’ Άντζελο στο ρόλο της μητριαρχικής φιγούρας. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Νορβηγό σκηνοθέτη Τόμι Γουίρκολα (What Happened to Monday).

Η ιστορία

Η Χριστουγεννιάτικη σεζόν είχε ανάγκη για μια εναλλακτική γιορτινή ταινία, γεμάτη δράση και βία. Έτσι λοιπόν, οι παραγωγοί εμπνεύστηκαν αυτή την τρελή ιστορία για τον αληθινό Άγιο Βασίλη που θα σώσει την κατάσταση, όταν βρεθεί στο επίκεντρο της ομηρίας μιας οικογένειας.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας λάτρεψε το γεγονός ότι το σενάριο είχε τσαμπουκά και αιχμή, με απίστευτες σκηνές μάχης σώμα με σώμα, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούσε το αληθινό πνεύμα των γιορτών. Η Universal έδωσε το πράσινο φως για το προσχέδιο του σεναρίου, οπότε η ταινία προχώρησε γρήγορα στην υλοποίησή της.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, ο σκηνοθέτης Τόμι Γουίρκολα, είχε την ικανότητα να συνδυάζει τη σκληρή δράση με την ουσία των χαρακτήρων.

Όπως δηλώνει ο σκηνοθέτης, «Το μόνο πράγμα που μου είπαν όταν μου έστειλαν το σενάριο ήταν: ‘Είναι σαν το Die Hard με τον Άγιο Βασίλη’. Το διάβασα και αμέσως το λάτρεψα. Ήταν διασκεδαστικό και μοναδικά γειωμένο με σπουδαίους χαρακτήρες και συναίσθημα παρά την τρέλα της δράσης». Και συνεχίζει λέγοντας: «Πρώτα απ’ όλα, με ιντρίγκαρε η γενική ιδέα να κάνω μια χριστουγεννιάτικη ταινία και να συμβάλλω στη δημιουργία μιας ταινίας που ο κόσμος θα μπορεί να βλέπει κάθε Χριστουγεννιάτικη σεζόν. Δεύτερον, οι χαρακτήρες της ταινίας ήταν πολύ ενδιαφέροντες και γεμάτοι σάρκα και οστά».

Διαβάστε   "Το κόλπο του αιώνα": "κλεμμένο" από αληθινά γεγονότα

Μία από τις μεγάλες επιρροές του σκηνοθέτη ήταν ο Sam Raimi και το Evil Dead 2 που διαμόρφωσε τη ματιά του σκηνοθέτη. «Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι μια ταινία μπορεί να είναι τρομακτική, βίαιη και αστεία ταυτόχρονα», λέει ο Τόμι Γουίρκολα. «Θέλαμε να δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε τη δράση, τη βία και το αίμα, αλλά και να τα συνδυάσουμε με χιούμορ. Αν μπορείς να προκαλέσεις γέλιο την ίδια στιγμή που ο κόσμος κοιτάζει αλλού σοκαρισμένος, δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από αυτό».

 

Άγρια Νύχτα (Violent Night, 2022)

Σκηνοθεσία: Tommy Wirkola

Ηθοποιοί: David Harbour, John Leguizamo, Alex Hassell, Alexis Louder

Διάρκεια: 101′

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022