Το “The Waiter” του Σ. Κρικρή στο 27ο Raindance Film Festival στο Λονδίνο

Η βραβευμένη ταινία The Waiter του Στηβ Κρικρή, έχοντας κερδίσει τέσσερα βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αλλά και άλλα δύο βραβεία στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνο (Καλύτερος Ανδρικός Ρόλος & Καλύτερη Μουσική), διεκδικεί το Discovery Award – Best Debut Feature ως η μοναδική Ελληνική συμμετοχή, στο 27ο Raindance Film Festival στο Λονδίνο (18-29 Σεπτεμβρίου). Οι προβολές της ταινίας θα είναι στις 25 και 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο 59ο ΦΚΘ όπου απέσπασε τα Βραβεία Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου – Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη & Καλύτερων Locations. Από τότε, έχει προβληθεί σε περισσότερα από 15 Διεθνή Φεστιβάλ ανά τον κόσμο, ενώ πρόσφατα προβλήθηκε και στο Φεστιβάλ “Αισχύλεια 2019” στην Ελευσίνα.

 

Σύνοψη

Ο Ρένος είναι ένας επαγγελματίας σερβιτόρος που ζει μια απλή και ήσυχη ζωή, μοναχικός και σχολαστικός παρατηρητής με ιδιαίτερη αδυναμία στα φυτά. Η ζωή του όμως θα διαταραχθεί, όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εξαφάνιση του γείτονά του, Μίλαν. Δύο σκοτεινοί χαρακτήρες, ο «Ξανθός» και η Τζίνα, μπλεγμένοι με τον Μίλαν, θα παρασύρουν τον Ρένο σε μια σειρά ακραίων γεγονότων. Ο Ρένος, αμφισβητώντας την ιερή καθημερινή του ρουτίνα, θα δοκιμάσει την ικανότητά του και την προθυμία του να αλλάξει τη ζωή του πάνω σε θέματα αγάπης και θανάτου. Σχέσεις θα δημιουργηθούν, μυστικά θα μοιραστούν και η εμπιστοσύνη θα αμφισβητηθεί. Θα μπορέσει ο Ρένος να ακολουθήσει;

 

Η Ταινία

Το The Waiter είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Στηβ Κρικρή. Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του ’80, και τοποθετημένο στην Αθήνα του σήμερα, το The Waiter είναι μία ιστορία δολοφονίας δοσμένη μέσα από τα μάτια του (εκ)κεντρικού χαρακτήρα, του Ρένου.

Διαβάστε   Η πρώτη ελληνική ταινία που αγοράζει το Netflix είναι "Ο Σερβιτόρος" του Στηβ Κρικρή...

Στο ρόλο του Ρένου επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, ως πρωταγωνιστής ο Άρης Σερβετάλης, με μια ερμηνεία, που του έχει ήδη χαρίσει δύο Βραβεία.

 

Βραβεία

59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης

Βραβείο Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου / Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη

Βραβείο Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου / Καλύτερων Locations

 

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου

Βραβείο Tiantan Ά Ανδρικού Ρόλου

Βραβείο Tiantan Καλύτερης Μουσικής

 

Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου | Άρης Σερβετάλης

Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου | Γιάννης Στάνκογλου

Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής | Coti K

Βραβείο Σκηνογραφίας | Κώστας Παππάς

 

The Waiter (2018)

Σκηνοθεσία: Στηβ Κρικρής

Ηθοποιοί: Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Στάνκογλου, Chiara Gensini, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Mαρία Καλλιμάνη, Αντώνης Μυριάγκος, Γιώργος Γλάστρας, Ελεάνα Φινοκαλιώτη

Διάρκεια: 97′