“Η Κλεό από τις 5 έως τις 7” της Ανιές Βαρντά σε επανέκδοση

Η Cleo είναι μια γαλλίδα τραγουδίστρια που περιμένει τα αποτελέσματα κάποιων ιατρικών εξετάσεων που έκανε, ενώ πιστεύει ότι έχει καρκίνο και ότι θα πεθάνει σύντομα. Σε δυο ώρες έχει ραντεβού με το γιατρό και μέχρι τότε περιπλανιέται στους δρόμους του Παρισιού.

Λίγα λόγια για την Ανιές Βαρντά

Η Ανιές Βαρντά (30 Μαΐου 1928) είναι Γαλλίδα σκηνοθέτρια, σεναριογράφος, ηθοποιός, παραγωγός και φωτογράφος.

Γεννήθηκε το 1928 στο Βέλγιο και έχει γαλλική και ελληνική καταγωγή. Σπούδασε ιστορία και φωτογραφία στην Εθνική Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στη Γαλλία. Ήταν παντρεμένη με τον Ζακ Ντεμί από το 1962 μέχρι τον θάνατό του και οι δυο τους είχαν συνεργαστεί και επαγγελματικά.

Μερικές από τις πιο σημαντικές ταινίες της είναι η La Pointe Courte και η Cléo from 5 to 7. Η δεύτερη ανήκει στο κίνημα της Νουβέλ Βαγκ, ενώ η πρώτη θεωρείται πρόδρομός της. Επιπλέον, η ταινία Vagabond του 1985 κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Έχει τιμηθεί για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο, καθώς της έχει απονεμηθεί o Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών, το Τιμητικό Βραβείο Σεζάρ της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, το Βραβείο Επιτεύγματος στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο από τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και το Τιμητικό Όσκαρ.

Το αριστούργημα της «γιαγιάς της Νουβέλ Βαγκ» Ανιές Βαρντά Η Κλεό από τις 5 έως τις 7 κυκλοφορεί σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

 

Η Κλεό από τις 5 έως τις 7 (Cleo from 5 to 7)

Σκηνοθεσία: Ανιές Βαρντά

Ηθοποιοί: Κορίν Μαρσάντ, Αντουάν Μπουρσεγιέ, Ντομινίκ Νταβρέ, Ντορτέ Μπλανκ, Πολ Μπόνις, Αλέν Λεβέν, Ζαν Ραμπιέ

Διάρκεια: 89′

Η ταινία θα προβάλλεται στους κινηματογράφους “Άστυ” και “Πτι Παλαί” από την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

 

Διαβάστε   Το σκοτάδι της Αργεντινής...

Σχετικά Θέματα