Επαναλειτουργεί από την Πέμπτη 4 Ιουνίου ο θερινός κινηματογράφος «Λαΐς»

Από την Πέμπτη 4 Ιουνίου, o θερινός κινηματογράφος «Λαΐς» επαναλειτουργεί με ασφάλεια, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Πολιτισμού.

*Η έναρξη θα γίνει με τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς, ενώ θα ακολουθήσει μια επιλογή ταινιών από τη Διανομή αλλά και από το αρχείο της Ταινιοθήκης. Ενδεικτικά αναφέρονται η Περιφρόνηση του Ζαν Λυκ Γκοντάρ (11/6) και η Παρθένος του Αυγούστου του Χονάς Τρουέμπα.

Το πρόγραμμα για το καλοκαίρι περιλαμβάνει το πρόγραμμα Art and Docs σε συνεργασία με το Exile Room που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, και συνεργασίες με κινηματογραφικούς φορείς όπως είναι η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί προβολή ελληνικών ντοκιμαντέρ όπως το Όπου υπάρχουν άνθρωποι του Νίκου Μεγγρέλη, ο οποίος γύρισε την ταινία του σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, όπως και επιλογές ελληνικών μικρού μήκους ταινιών στο πλαίσιο της ενότητας «Τόπο στους μικρομηκάδες!».

*Παράλληλα με τις προβολές στην «Λαΐδα», στο θερινό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου εντάσσεται και μια συνέργεια της Ταινιοθήκης της Ελλάδος με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Μετά την πρώτη παγκόσμια προβολή της αποκατεστημένης κόπιας της ταινίας στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον περασμένο Φεβρουάριο, οι Απάχηδες των Αθηνών (1930) του Δημήτρη Γαζιάδη επιστρέφουν, για πρώτη φορά σε δύο ανοιχτούς χώρους. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου (12/9) και στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (15/9), με τη συνοδεία της ορχήστρας της ΕΛΣ.

 

*Η φωτογραφία του θέματος προέρχεται από την ταινία Απάχηδες των Αθηνών (1930)