Είναι επίσημο: Η Hulu ανανέωσε το “Shōgun” όχι για μία, αλλά για δύο ακόμη σεζόν!

Της Καλλιόπης Αλέτρα

Είναι επίσημο: το τηλεοπτικό δίκτυο FX και η Hulu έχουν στα σκαριά όχι μόνο μία, αλλά δύο ακόμη σεζόν της καταξιωμένης δραματικής σειράς Shōgun!

Το δίκτυο, που ανήκει πλέον στη Disney+, ανέφερε πως συνεργάζεται με τους κληρονόμους του συγγραφέα James Clavell για την ανανέωση του Shōgun για δύο επιπλέον σεζόν. Η εταιρεία σημείωσε ότι και οι δύο σεζόν βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης, κα΄τι που σημαίνει πως όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη στο δημιουργικό κομμάτι.

Προς το παρόν, οι παραγωγοί συγκεντρώνουν μια ομάδα σεναριογράφων για να εξερευνήσει τις δυνατότητες συνέχεια του Shōgun πέρα από το αρχικό μυθιστόρημα του Clavell. Οι υπεύθυνοι του δημιουργικού τμήματος του Shōgun, συμπεριλαμβανομένων των συν-δημιουργών, εκτελεστικών παραγωγών και σεναριογράφων Justin Marks και Rachel Kondo, της εκτελεστικής παραγωγού Michaela Clavell καθώς και του πρωταγωνιστή και παραγωγού Hiroyuki Sanada, συμμετέχουν στην ανάπτυξη.

Το Shōgun, η πρώτη σεζόν του οποίου ολοκληρώθηκε στα τέλη Απριλίου, είναι η σειρά του FX με την μεγαλύτερη τηλεθέαση (βάσει των συνολικών ωρών streaming), ενώ παράλληλα αποτελεί και την πιο ακριβή ως προς το σενάριο σειρά στην ιστορία τού FX. Η ανάπτυξη της σειράς διήρκησε χρόνια, ενώ την πρεμιέρα της σειράς παρακολούθησαν εννέα εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως στα Hulu, Disney+ και Star+. Η Disney δήλωσε τον Μάρτιο ότι τα νούμερα αυτά ήταν το καλύτερο παγκόσμιο άνοιγμα μέχρι σήμερα για σειρά γενικής ψυχαγωγίας.

Όσον αφορά την ανανέωση της σειράς για επόμενες σεζόν, ο CEO του FX, John Landgraf, ανέφερε σε συνέντευξη του τον Φεβρουάριο στο περιοδικό Hollywood Reporter: “Εξαρτάται από το πόσο επιτυχημένο είναι και αν υπάρχει όρεξη γι’ αυτό. Τελικά, το κοινό θα αποφασίσει αν είναι κάτι που θέλει. Ελπίζω πως αν κάνουμε ξανά κάτι τέτοιο, δεν θα χρειαστεί 11 χρόνια. Οπότε όχι, δεν μπορώ να φανταστώ να ξοδεύω άλλα 11 χρόνια δουλεύοντας πάνω σε κάτι άλλο, αλλά δουλεύοντας σκληρά πάνω σε κάτι για να το κάνουμε σωστό και να το κάνουμε σπουδαίο, λεπτομερές, και πραγματικά βαθύ όσον αφορά τους χαρακτήρες και την ανθρώπινη κατάσταση. Εφόσον υπάρχει όρεξη για κάτι τέτοιο από την πλευρά των θεατών, νομίζω πως θα είναι εφικτό να το κάνουμε”.