“Peaky Blinders: Ο Αθάνατος”: Πατέρας εναντίον γιου με φόντο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο πρώτο επίσημο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας του Netflix

Τι απέγινε ο Tommy Shelby, ο διαβόητος τσιγγάνος γκάνγκστερ;

Στο πρώτο επίσημο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας Peaky Blinders: Ο Αθάνατος (Peaky Blinders: The Immortal Man), ο βραβευμένος με Όσκαρ Cillian Murphy επιστρέφει ως ο βασιλιάς των γκάνγκστερ Tommy Shelby, χρόνια μετά το τέλος της έκτης και τελευταίας σεζόν της σειράς Peaky Blinders. Και ο χρόνος δεν ήταν ευγενικός μαζί του. “Κάποτε, σχεδόν τα είχα όλα”, λέει με μελαγχολικό τόνο στο τέλος του τρέιλερ, εν μέσω ενός μοντάζ από πυροβολισμούς, εκρήξεις και ένα κέρμα που, ίσως δυσοίωνα, ρίχνει ο Barry Keoghan. “Αλλά σχεδόν δεν μετράει”.

“Tommy, ζεις σε ένα σπίτι στοιχειωμένο από φαντάσματα ανθρώπων που πέθαναν εξαιτίας σου”, του λέει μια μυστηριώδης νέα ηρωίδα, που υποδύεται η Rebecca Ferguson στο τρέιλερ. “Εγκατέλειψες το βασίλειό σου. Και εγκατέλειψες τον γιο σου”.

Και σε αυτό το σημείο είναι που αποκαλύπτεται πως ο Barry Keoghan υποδύεται τον γιο του Tommy Shelby, τον Duke. Ο Duke, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην έκτη σεζόν του Peaky Blinders, είναι το νόθο παιδί του Tommy και διάδοχος του θρόνου της συμμορίας των γκάνγκστερ. Επτά χρόνια μετά, διευθύνει τους Peaky Blinders “σαν να είναι ξανά 1919”, όπως λέει η Ada Shelby (Sophie Rundle) στον Tommy.

Ο νεαρός Shelby βρίσκεται στην ιδανική θέση για να τον εκμεταλλευτεί ένας νέος πρωταγωνιστής, ο Βρετανός φασιστής Beckett (που υποδύεται ο υποψήφιος για Όσκαρ Tim Roth) ο οποίος ρωτά τον Duke – κρυφά – αν είναι διατεθειμένος να γίνει προδότης και να βοηθήσει τους Ναζί.

“Πρέπει να ξέρω αν είσαι διατεθειμένος να συμμετάσχεις σε μια πράξη προδοσίας που θα αποφασίσει την έκβαση του πολέμου υπέρ της Γερμανίας”, τον ρωτά, με εκείνον να απαντά “Ο κόσμος δεν δίνει δεκάρα για μένα, κι εγώ δεν δίνω δεκάρα για τον κόσμο”.

Ο Tommy Shelby, φυσικά, δεν έχει καμία συμπάθεια για τους φασίστες. Πέρασε τις τελευταίες σεζόν του Peaky Blinders προσπαθώντας να καταστρέψει την British Union of Fascists εκ των έσω. Αλλά αντιμέτωπος με τις φλόγες ενός άλλου παγκόσμιου πολέμου, αυτός ο βετεράνος του Μεγάλου Πολέμου έχει κλειστεί στον εαυτό του. Ίσως μόνο η προοπτική ενός απογοητευμένου κληρονόμου του Shelby να πάρει το μέρος των Ναζί μπορεί να βγάλει τον Tommy από την αυτοεξορία του.

Διαβάστε   "Masters of the Air": Η νέα δραματική πολεμική μίνι σειρά των Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τομ Χάνκς θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο στην Apple TV+

“Άκουσα ότι αποφάσισες ότι αυτός δεν ήταν ο πόλεμός σου”, του λέει ο Hayden Stagg (Stephen Graham).

“Τώρα είναι”, απαντά ο Tommy.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα σε επιλεγμένους κινηματογράφους στις 6 Μαρτίου ενώ θα είναι διαθέσιμη σε streaming από το Netflix στις 20 Μαρτίου 2026.