“Like A Boss”: Ο κόσμος της ομορφιάς θα γίνει… άσχημος!

Οι καλύτερες φίλες Μία και Μελ (Τίφανι Χάντις και Ρόουζ Μπερν) ζουν την καλύτερη στιγμή της ζωής τους, έχοντας τη δική τους εταιρία καλλυντικών που έχουν χτίσει από το μηδέν. Δυστυχώς, τα οικονομικά τους βρίσκονται σε αρκετά άσχημη θέση. H προοπτική μιας προσφοράς εξαγοράς από την Κλερ Λούνα (Σάλμα Χάγιεκ), περιβόητη τιτάνα της βιομηχανίας καλλυντικών, αποδεικνύεται πολύ δελεαστική για να την απορρίψουν, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη μακρόχρονη φιλία της Μελ και της Μία. Ο κόσμος της ομορφιάς θα γίνει άσχημος.

Περί Παραγωγής

Η χημεία ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες Τίφανι Χάντις (Σαββατοκύριακο με τα Κορίτσια, Night School) και Ρόουζ Μπερν (Παγιδευμένη Ψυχή, Φιλενάδες) ως δύο μοντέρνες και αχώριστες φιλενάδες, φτιάχνει την ταινία Like a Boss, μια ιστορία φιλίας και γυναικείας δύναμης. Οι δύο αυτές γυναίκες είναι φίλες από την εφηβεία και ο δεσμός τους δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος. Μοιράζονται το σπίτι που μεγάλωσαν, η μία ολοκληρώνει την πρόταση της άλλης, αποκαλύπτουν μεταξύ τους τα πιο κρυφά τους όνειρα και φυσικά δουλεύουν μαζί το σαλόνι ομορφιάς. Ενώ απολαμβάνουν μια έντονη σεξουαλική ζωή συναντώντας διάφορους άνδρες στο πέρασμά τους, δεν δείχνουν να εξαρτώνται από κάποιον άνδρα ούτε έχουν την ανάγκη ενός παιδιού, ούτε να κάνουν οικογένεια. Οι δυο τους, μαζί με την επιχείρηση τους, είναι σαν μια οικογένεια.

«Το Like a Boss είναι μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο φιλενάδες», εξηγεί η Ρόουζ Μπερν. «Είναι επίσης μια περιπετειώδης κωμωδία, για την οποία νιώθω πολύ ενθουσιασμένη».

Για την Τίφανι Χάντις, η ταινία προσφέρει μια μοναδική δυναμική πέρα από μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε αχώριστες φίλες. «Μπορώ να ταυτιστώ μαζί της άνετα», λέει η ίδια. «Μια φιλία μπορεί να είναι πιο δυνατή από ένα ρομάντζο, επειδή μοιράζεσαι ορισμένα πράγματα με μια φίλη, που δεν μπορείς να μοιραστείς με έναν εραστή. Οι φίλες είναι για να στηρίζεσαι πάνω τους, θα έκανα τα πάντα για τις φίλες μου».

Στην ταινία επίσης πρωταγωνιστεί η Σάλμα Χάγιεκ (Φρίντα, Κάποτε στο Μεξικό), η οποία υποδύεται την Κλερ Λούνα, μια γυναίκα με σκληρή καρδιά και ψυχή, που δεν μοιράζεται τις σκέψεις και τις απόψεις της με κανένα. Η Χάγιεκ συμφωνεί μαζί τους πως το Like a Boss δεν είναι μία τυπική κωμωδία. «Δεν πρόκειται για μία γνωστή ιστορία με γυναίκες που προσπαθούν να βρουν τον τέλειο άνδρα. Είναι για γυναίκες που επιτυγχάνουν στο επάγγελμά τους και τις σχέσεις μεταξύ τους», λέει η Χάγιεκ.

Διαβάστε   "Ουρανοξύστης": ο ανάπηρος Ντουέιν Τζόνσον είναι "πολύ σκληρός για να πεθάνει"...

Όλα ή Τίποτα

Η δράση είναι αυτή που χαρακτηρίζει την ιστορία αγάπης της Μία και της Μελ. Δείχνει στον άλλο την απόσταση που θα χρειαστεί να κάνει, δίχως να υπολογίζει τις περιστάσεις. Όπως υποστηρίζει και η Χάντις: «Αν μία φίλη μου μπλέξει σε καβγά, τότε εγώ θα την υπερασπιστώ». Η Μπερν δεν θα μπορούσε να μη συμφωνήσει με τη συνάδελφό της – εντός και εκτός οθόνης – για την αξία της φιλίας. «Πιστεύω είναι αυτό που σου δίνει σταθερότητα στη ζωή. Πολλές φορές θα σου δώσει τη δύναμη σε δύσκολες στιγμές, περισσότερο από μία σχέση», δηλώνει η ίδια.

Οι δύο ηθοποιοί εναρμονίστηκαν πολύ με αυτή την ταινία, διότι περιελάμβανε τις ιδέες και τις απόψεις τους για αυτό το θέμα. «Είναι όντως αναζωογονητικό να βλέπεις επιτέλους μια ιστορία για δύο φίλες να δουλεύουν μαζί σε μια επιχείρηση και πώς αυτή μπορεί στη συνέχεια να διαλυθεί και μετά να ανακάμψει ξανά», λέει η Χάντις. «Η Μία και η Μελ είναι σαν αδερφές», λέει η Μπερν. «Ζουν μαζί, δουλεύουν μαζί, είναι πραγματικά αχώριστες».

Ο σκηνοθέτης Μιγκέλ Αρτέτα (Σαν Καλό Κορίτσι, Νιάτα σ’ έξαψη) δηλώνει: «Πέρα από τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, η Μία και η Μελ αποτελούν οικογένεια η μία για την άλλη. Αυτή η ταινία λειτουργεί ως ένα ερωτικό ποίημα για αυτού του είδους τις σχέσεις». Ο Αρτέτα λέει επίσης για τις δύο πρωταγωνίστριες του: «Η Τίφανι είναι πραγματικά ειλικρινής, αυθεντική και ατρόμητη, και η Ρόουζ είναι μια ηθοποιός με κωμικά αλλά και δραματικά χαρακτηριστικά. Η χημεία τους επί της οθόνης είναι μοναδική, δείχνουν να συμπληρώνουν η μία την άλλη».

Like A Boss

Διαβάστε   Τρεις γυναίκες στην "κουζίνα του διαβόλου"...

Οι σχέσεις μεταξύ της Μία και της Μελ έχουν μεγαλώσει, όμως η μεγαλύτερη τους πρόκληση είναι να αντιμετωπίσουν το οικονομικό χτύπημα για την επιχείρηση. Τότε είναι που εμφανίζεται η μεγιστάνας των καλλυντικών Κλερ Λούνα, η οποία προσφέρεται να αγοράσει μέρος της επιχείρησης και να πληρώσει τα χρέη της. Γίνεται, κυριολεκτικά, το ‘’αφεντικό’’ στην ταινία. Στην πραγματικότητα, το σχέδιο της Λούνα είναι ύπουλο: κατανοώντας πως δουλειά και φιλία συχνά δεν πάνε μαζί, επιμένει πως αν το τολμηρό της εγχείρημα γίνει εμπόδιο στη σχέση της Μία και της Μελ, τότε θα μπορέσει να αναλάβει η ίδια τα ηνία της επιχείρησης.

«Η Κλερ ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τη δουλειά, δεν έχει ούτε πίστη ούτε χρόνο για φιλίες», εξηγεί η Σάλμα Χάγιεκ, που υποδύεται την σκληρόκαρδη Κλερ. «Πιστεύει πως τα λεφτά μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, ακόμα και τον έρωτα». Η Χάγιεκ, έχοντας συνεργαστεί ξανά με τον σκηνοθέτη Αρτέτα και τους σεναριογράφους Σαμ Πίτμαν και Άνταμ Κόουλ-Κέλι, ήταν πολύ ευχαριστημένη που διαμόρφωσε μαζί τους τον χαρακτήρα της Κλερ. «Ο χαρακτήρας της είναι εντελώς ψεύτικος, όπως είναι και η εξωτερική της εμφάνιση. Τα δόντια της , τα μαλλιά της, τα μάτια της, όλα είναι ψεύτικα πάνω της».

Η Χάγιεκ επίσης σχολιάζει τις συμπρωταγωνίστριές της: «Η Τίφανι είναι απόλυτα ειλικρινής, απίστευτα έξυπνη και ταλαντούχα. Έχει χιούμορ και ένα μοναδικό κωμικό ένστικτο», λέει για την Χάντις. «Η Ρόουζ, από την άλλη, είναι απρόβλεπτη και αυτό την κάνει πολύ αστεία. Της αρέσει να σε εκπλήσσει», σχολιάζει για την Μπερν.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας δηλώνει: «Είναι μια συναρπαστική ιστορία για μια γυναικεία φιλία που περνάει από δοκιμασία». Η Χάγιεκ λέει: «Ελπίζω ο κόσμος να πάει να παρακολουθήσει την ταινία και συγκεκριμένα η καθεμία με τη καλύτερή της φίλη. Πιστεύω πως θα ταυτιστούν με τις ηρωίδες της ταινίας και πως θα γελάσουν με την ψυχή τους».

 

Διαβάστε   Χαβιέρ Μπαρδέμ: προσπάθησα να κατανοήσω τα κίνητρα του Πάμπλο Εσκομπάρ για τις πράξεις του...

Like A Boss

Σκηνοθεσία: Μιγκέλ Αρτέτα

Ηθοποιοί: Τίφανι Χάντις, Ρόουζ Μπερν, Σάλμα Χάγιεκ, Μπίλι Πόρτερ, Τζένιφερ Κούλιτζ,  Άρι Γκρέινορ, Νατάσα Ρόθγουελ, Τζέσικα Στ. Κλερ, Κάραν Σόνι

Διάρκεια: 83′

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020