Animasyros 2023: Αφιερώματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια και social events στο πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros (26 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου) στο Νομισματικό Μουσείο – Ιλίου Μέλαθρον, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, καλλιτεχνών, επαγγελματιών του ανιμέισον, υποστηρικτών και φίλων του Φεστιβάλ.

Ο Πρόεδρος του ANIMASYROS, Βασίλης Κ. Καραμητσάνης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης, η οποία είχε ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

 

ANIMASYROS 2023 – Το πρόγραμμα αποκαλύπτεται!

Το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στην Ελλάδα κι ένα από τα 20 κορυφαία του είδους στην Ευρώπη συγκεντρώνει περισσότερες από 270 ταινίες καταξιωμένων και νέων δημιουργών από 53 διαφορετικές χώρες, περιλαμβάνει 8 διαγωνιστικά τμήματα (Διεθνές, Φοιτητικό, K.ID.S, AnimaPride, Εθνικό Διαγωνιστικό, TV & Commissioned Films, Ταινιών Μεγάλου Μήκους & #thisisEU – Ευρωπαϊκές Αξίες), ειδικά αφιερώματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, παράλληλες δράσεις, διεθνείς συνεργασίες και την Αγορά που αποτελεί πλέον κέντρο αναφοράς για ολόκληρη τη βιομηχανία του κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ στο Θέατρο Απόλλων με την πανελλαδική πρεμιέρα της ταινίας κινουμένων σχεδίων Nayola του José Miguel Ribeiro.

Την ίδια μέρα λίγο νωρίτερα, θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους “Ενενήντα δεύτερα για τον Μάνο Λοΐζο”. Πρόκειται για την τέταρτη ταινία της σειράς “Ενενήντα Δεύτερα” σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Μελωδία 99,2 στο πλαίσιο της οποίας η ζωή Ελλήνων τραγουδοποιών και τραγουδιστών που έχουν αφήσει εποχή στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού πλαισιωμένη από ένα εμβληματικό τραγούδι τους, γίνεται ταινία ανιμέισον από ανερχόμενους σκηνοθέτες. Ένα animated biopic αφιερωμένο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη χαρτογραφεί με χρήση μικτών τεχνικών ανιμέισον τις σημαντικές στιγμές της ζωής και του έργου του μέσα από το τραγούδι “Όλα σε θυμίζουν” και την απαγγελία της Χάρις Αλεξίου.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί στην Αυλή του Θεάτρου με ένα θεματικό πάρτι που αντλεί έμπνευση από το αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης στην Ιβηρική χερσόνησο και τη Λατινική Αμερική (La Animación IberoamericanaAnimação Iberoamericana). Τη μουσική θα επιλέξει ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Kosmos 93.6, Λεωνίδας Αντωνόπουλος.

Οι εκδηλώσεις του ANIMASYROS 2023 θα λάβουν χώρα σε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της Σύρου, όπως το Θέατρο Απόλλων, ο θερινός κινηματογράφος Παλλάς, το Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, η έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, η Μονή Πατέρων Καπουκίνων στην Άνω Σύρο, η πλατεία Μιαούλη και η πλατεία Φοίνικα, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις και events σε κεντρικά σημεία της Ερμούπολης.

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής 1 Οκτωβρίου στις 20.00 στο Θέατρο Απόλλων με την καθιερωμένη τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων.

 

Αφιερώματα

 

Ανιμέισον και Αρχαία Ελλάδα

Η κύρια θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στο “Ανιμέισον και Αρχαία Ελλάδα”, με τίτλο Anima Ancients, διατρέχει όλους τους πυλώνες του Φεστιβάλ και παρουσιάζει ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα 20 ταινιών για μικρούς και μεγάλους, μέσα από τις οποίες θα απολαύσουμε αρχαίους μύθους στη μεγάλη οθόνη και θα μάθουμε πώς ήταν πραγματικά η ζωή στην Αρχαία Ελλάδα.

La Animaciόn Iberoamericana / Animação Iberoamericana

Αναγνωρίζοντας τη σημαντική θέση της δημιουργικής βιομηχανίας ανιμέισον στην Ιβηρική χερσόνησο και της άνθησης που παρατηρείται, τα τελευταία χρόνια, και στη Λατινική Αμερική, το ANIMASYROS παρουσιάζει ένα ευρύ αφιέρωμα στις χώρες αυτές, με τίτλο La Animaciόn Iberoamericana / Animação Iberoamericana, με 5 ταινίες μεγάλου μήκους και προγράμματα ταινιών μικρού μήκους που επιμελούνται τα συνεργαζόμενα φεστιβάλ Animac Lleida από την Ισπανία και Cinanima από την Πορτογαλία. Τα προγράμματα αυτά παρουσιάστηκαν πριν από το ANIMASYROS στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με ένα σύγχρονο και αντιπροσωπευτικό πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους καλλιτεχνών από τη Λατινική Αμερική, επιμέλειας του ANIMASYROS. Το αφιέρωμα La Animaciόn Iberoamericana υποστηρίζεται από διπλωματικές αποστολές και ινστιτούτα χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής στην Ελλάδα, την Πρεσβεία της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Αργεντινής, της Βραζιλίας, του Παναμά, όπως επίσης το Ινστιτούτο Cervantes, το Ινστιτούτο Camões I.P. και το Ινστιτούτο Guimarães Rosa.

Διαβάστε   Ιρανοί μικρομηκάδες στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Polish School of Animation: Male Eye, Female Heart

Το ANIMASYROS 2023 παρουσιάζει, ακόμη, ένα αφιέρωμα στην Πολωνική σκηνή ανιμέισον, στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις 17 καλύτερες σπουδαστικές ταινίες των τελευταίων ετών, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Etiuda & Anima της Κρακοβίας και με την υποστήριξης της Πρεσβείας της Πολωνίας στην Ελλάδα.

 

Ταινίες Μεγάλου Μήκους & Διεθνές Πανόραμα

Το ANIMASYROS, και φέτος, παρουσιάζει τις 10 καλύτερες ταινίες των τελευταίων ετών σηκώνοντας αυλαία με την πανελλαδική πρεμιέρα της ταινίας κινουμένων σχεδίων Nayola του José Miguel Ribeiro, μια συμπαραγωγή τεσσάρων χωρών (Πορτογαλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία) και βραβευμένη σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ στον κόσμο. Πρόκειται για την ιστορία τριών γυναικών που μαστίζονται από τον 25ετή εμφύλιο πόλεμο της Ανγκόλα, όπου η πολιτική και το προσωπικό βίωμα, το παρελθόν και το παρόν διαπλέκονται. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία συντελεστών της ταινίας.

Ακόμη, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη βραβευμένη με Goya γαλλο-ισπανική ταινία Unicorn Wars του Alberto Vázquez σε πανελλαδική πρεμιέρα, το Mironins, μια ταινία που ζωντανεύει έργα του διάσημου Ισπανού ζωγράφου Joan Miró παρουσία του σκηνοθέτη Mikel Mas Bilbao, τη σουρεαλιστική La Otra Forma του Diego Felipe Guzman από την Κολομβία και τη νέα ταινία του προτεινόμενου για Όσκαρ Alê Abreu, Perlimps, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας για παιδιά και νέους και το Chaniartoon.

Το ταξίδι στον κόσμο των κινουμένων σχεδίων συνεχίζεται με τη βραβευμένη μεγάλου μήκους ταινία Titina της Νορβηγίδας Kajsa Næss, που περιγράφει τις περιπέτειες του Umberto Nobile και της σκυλίτσας του στην εξερεύνηση του αρκτικού κύκλου αλλά και την ταινία The Inventor, του βραβευμένου με Όσκαρ Jim Capobianco, που αφηγείται τη ζωή του μεγάλου εφευρέτη και καλλιτέχνη Leonardo Da Vinci, με τις φωνές των μεγάλων σταρ Marion Cotillard, Stephen Fry και Daisy Ridley.

Στο ANIMASYROS 2023 το κοινό θα παρακολουθήσει και το Sirocco and the Kingdom of the Winds, σε παραγωγή του Γάλλου ιδρυτή της θρυλικής Sacré Bleu, Ron Dyens, παρουσία του ίδιου του παραγωγού, όπως επίσης και την ταινία – ωδή στη φύση, υποψήφια για Όσκαρ που απέσπασε φέτος το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του Annecy, Four souls of Coyote.

Έργα από κάθε γωνιά του πλανήτη περιλαμβάνονται στο Διεθνές Πανόραμα μέσα από 24 ταινίες που προβάλλουν κατά κύριο λόγο κοινωνικά θέματα, όπως τα δικαιώματα των γυναικών στην Ιορδανία και στο Αζερμπαϊτζάν και η κλιματική κρίση. Ανάμεσα σε αυτές και η νέα ταινία της Πολωνής Paulina Ziółkowska, What’s Bugging You?, όπως επίσης και το Pour Generation του σκηνοθέτη Patrick Smith.

 

Διαγωνιστικά Τμήματα

170 ταινίες πλαισιώνουν φέτος τα 8 διαγωνιστικά τμήματα του ANIMASYROS 2023 (Διεθνές, Φοιτητικό, K.ID.S, AnimaPride, Εθνικό Διαγωνιστικό, TV & Commissioned Films, Ταινιών Μεγάλου Μήκους & #thisisEU – Ευρωπαϊκές Αξίες).

Το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει φέτος 34 ταινίες, ανάμεσα στις οποίες η Πορτογαλική ταινία Ice Merchants του João Gonzalez και το My year of dicks της Sara Gunnarsdóttir, το I’m Hip του θρυλικού σκηνοθέτη της Disney John Musker, το βραβευμένο με Goya καλύτερης μικρού μήκους animation ταινίας Roped της Carmen Córdoba González και η μοναδική ελληνική παρουσία στην κατηγορία, η νέα ταινία της Ειρήνης Βιανέλλη, Ready.

Το Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα αποτελείται από τις 16 καλύτερες ταινίες καταξιωμένων και ανερχόμενων δημιουργών που έχει να προσφέρει, αυτή τη στιγμή, η ελληνική σκηνή. To τμήμα υποστηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου που αθλοθετεί χρηματικό έπαθλο που απονέμεται στην καλύτερη ελληνόφωνη ταινία στην τελετή λήξης και απονομής των βραβείων την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 στο θέατρο Απόλλων.

H διαγωνιστική ενότητα AnimaPride αναδεικνύει μέσα από 22 ταινίες σημαντικές πτυχές του LGBTQI+ κινήματος: την ομοφοβία, τα τρανς δικαιώματα, τα όρια των φύλων, το online dating, την πολυσυντροφικότητα.

Διαβάστε   Τα βραβεία του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το παιδικό πρόγραμμα K.ID.S αποτελείται από 25 ταινίες, οι οποίες μέσα από τη φαντασία, την τρυφερότητα, το χιούμορ και την ευρηματικότητα ανοίγουν τους ορίζοντες της σκέψης μικρών και μεγάλων και αναδεικνύουν μηνύματα που αφορούν στο περιβάλλον, τη διαφορετικότητα, την ενσυναίσθηση, τη φιλία και τις οικογενειακές σχέσεις.

Τέλος, στο πλαίσιο του #thisisEU – Ευρωπαϊκές αξίες, με βραβείο που απονέμεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, θα προβληθούν 6 ταινίες σχετικής θεματικής.

 

Κριτικές Επιτροπές

Οι κριτικές επιτροπές του ANIMASYROS 2023 αποτελούνται από επαγγελματίες στο χώρο του κινηματογράφου και του ανιμέισον, animators, σκηνοθέτες, παραγωγούς, διοργανωτές φεστιβάλ και καλλιτεχνικούς διευθυντές απ’ όλο τον κόσμο.

 

Διεθνές & Ελληνικό Διαγωνιστικό Tμήμα

 • Αλέξανδρος Χαρκιολάκης (GR) – μουσικολόγος, διευθυντής ορχήστρας
 • Paulina Ziolkowska (PL) – animator, illustrator, σκηνοθέτις
 • Iván Miñambres (ES) – παραγωγός, διευθύνων σύμβουλος της UniKo

 

Φοιτητικό – Τηλεοπτικές & κατά Παραγγελία Ταινίες

 • Κατερίνα Αθανασοπούλου (GR) – σκηνοθέτις
 • Carolina López Caballero (ES) – καλλιτεχνική διευθύντρια του Animac Lleida
 • Ιφιγένεια Βλαχογιάννη (GR) – μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου & του δικτύου των Europa Cinemas

 

K.ID.S.

 • Παντελής Παντελόγλου (GR) – πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου, αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας
 • Jitendra Mishra (IN) – κινηματογραφιστής, promoter, επιμελητής, πρόεδρος του Φεστιβάλ SIFFCY / πρεσβευτής Καλής Θέλησης του CIFEJ
 • Mikel Mas Bilbao (ES) – σκηνοθέτης, παραγωγός

 

AnimaPride

 • Αλεξάνδρα Ταγκαλή (GR) – animator, illustrator & game designer
 • Yael Nudelman (IL), σκηνοθέτις, παραγωγός
 • Harry Saxon (GR) – comic colourist & illustrator

 

Αγορά

Η Αγορά του ANIMASYROS, ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια του Φεστιβάλ, συνεχίζει την αναπτυξιακή πορεία της διαμορφώνοντας διεθνείς συνεργασίες στο πλαίσιο του Pitching Forum ενώ, οι παρουσιάσεις, τα στρογγυλά τραπέζια, τα σεμινάρια, τα masterclasses, οι συναντήσεις δικτύωσης και οι νέες ενότητες των Animation Speed Dating sessions και των Greek Animation Talks που διοργανώνονται για πρώτη φορά φέτος προσφέρουν τη δυνατότητα σε ένα διεθνές κοινό επαγγελματιών – και όχι μόνο – να προωθήσει το έργο του, να συναντηθεί με επαγγελματίες του χώρου, να ανακαλύψει τη διεθνή κοινότητα και να έρθει σε επαφή με τις επιτυχίες του μέλλοντος.

Το ANIMASYROS φιλοξενεί τους θρυλικούς Αμερικανούς σκηνοθέτες της Disney John Musker & Ron Clements, που δημιούργησαν τη Μικρή Γοργόνα (1989) και, φυσικά, την ταινία Οι περιπέτειες του Ηρακλή (1997) για ένα masterclass βασισμένο στην τελευταία και να διηγηθούν ανάμεσα στα άλλα τα ταξίδια τους στην Ελλάδα που προηγήθηκαν της δημιουργίας της ταινίας. Το masterclass συντονίζει η δημοσιογράφος Πόλυ Λυκούργου.

Ακόμη, στην Αγορά κάνουν την εμφάνισή τους, για πρώτη φορά, δύο νέες δράσεις εστιασμένες αποκλειστικά στους Έλληνες animators: το Animation Speed Dating, με την υποστήριξη του Enterprise Greece και τα Greek Animation Talks με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Στα Animation Speed Dating sessions, έως 15 Έλληνες δημιουργοί επιλέγονται από το ANIMASYROS για να συμμετάσχουν σε σύντομες συναντήσεις 15’ με διεθνούς φήμης παραγωγούς και καλλιτέχνες από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, να συζητήσουν μαζί τους για θέματα που αγγίζουν όλα τα στάδια παραγωγής μιας ταινίας ανιμέισον, να κάνουν pitch την ιδέα τους ή/και να μοιραστούν μαζί τους τις καλλιτεχνικές και επαγγελματικές τους αναζητήσεις, με σκοπό την εξεύρεση συμπαραγωγών ή και επαγγελματικών ευκαιριών σε διεθνές επίπεδο. Στα Greek Animation Talks, σκηνοθέτες και παραγωγοί των ταινιών που συμμετέχουν στο Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα συνομιλούν με τους διάσημους δημιουργούς Joanna Quinn και Les Mills από τη Μεγάλη Βρετανία μιλώντας για το έργο τους, τις ταινίες τους και τις προκλήσεις της δημιουργικής πορείας τους στο ελληνικό ανιμέισον.

Τα 5 projects που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο 4ήμερο εργαστήριο προετοιμασίας (Pitch Coaching Workshop), με εισηγήτρια την παραγωγό από την Ολλανδία, Tünde Vollenbroek, για να προετοιμαστούν αποτελεσματικά και να παρουσιάσουν, στο πλαίσιο του Pitching Forum, το υπό εξέλιξη έργο τους στο κοινό, σε διεθνή επιτροπή από επαγγελματίες του animation και σε πιθανούς επενδυτές (Pitching Sessions) είναι τα: Dr. Pap – the life of G.N. Papanikolaou, a pioneering doctor του Πέτρου Χριστούλια (GR), Awakening των Julien Kobersy και Tania Iskandar (LB), White Noise των Eran Luzon και Michael Negari (IL), Inspiration Wave του Αλέξανδρου Μαθιουδάκη (GR) και The Fall του Στέφανου Πλέτση (GR).

Διαβάστε   "Ημέρες Ισραηλινού Animation" από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με την Ισραηλινή Πρεσβεία

Η διεθνής επιτροπή του Pitching Forum αποτελείται από τους παραγωγούς Viviane Vanfletėren (BE), Bruno Caetano (PT) και Agnė Adomėnė (LT), τη δημοσιογράφο και ιστορικό ανιμέισον Nancy Denney Phelps (BE) και τη συντονίστρια της Αγοράς και σκηνοθέτιδα Μαρινέτα ΜΑΚ Κρητικού (GR). Ο νικητής θα ανακοινωθεί την 1η Οκτωβρίου στην πανηγυρική τελετή λήξης του Φεστιβάλ.

Από την Αγορά φέτος δεν θα μπορούσε να λείπει η κεντρική θεματική του Φεστιβάλ “Ανιμέισον και Αρχαία Ελλάδα”, ενώ μερικές ακόμη θεματικές που παρουσιάζονται αφορούν στη θηλυκή δημιουργικότητα στις ταινίες ανιμέισον τεκμηρίωσης και masterclasses και συζητήσεις από διεθνούς φήμης Ισπανούς παραγωγούς.

Όλες οι δραστηριότητες της Αγοράς πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης και είναι διαθέσιμες στο κανάλι του ANIMASYROS στο YouTube στο τέλος κάθε ημέρας. Ο σχετικός σύνδεσμος είναι διαθέσιμος στο www.animasyros.gr.

 

Εκπαιδευτικά εργαστήρια

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, ένας από τους βασικούς πυλώνες του ANIMASYROS, φέτος αντλούν έμπνευση από την κεντρική θεματική του Φεστιβάλ “Ανιμέισον και Αρχαία Ελλάδα” ενώ εμπλουτίζονται και πειραματίζονται με νέες τεχνικές, όπως το sand animation (τεχνική της άμμου).

Μαζί με καλλιτέχνες και επαγγελματίες, όπως ο Nicolas Fattouh (Λίβανος), οι Remco Polman και Jantiene de Kroon (Ολλανδία), η Μαργαρίτα Σιμοπούλου, η Έλενα Παυλάκη, ο Αγησίλαος Ρόμπολας, παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, ΑμεΑ αλλά και άτομα τρίτης ηλικίας ζωντανεύουν κυκλαδικά ειδώλια, γίνονται για λίγο αρχαιολόγοι για να φέρουν στην επιφάνεια σπάνια ευρήματα, αποδομούν και φέρνουν στο σήμερα αρχαίους μύθους. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο κεραμικής με εισηγητή τον Μάνο Μαστοράκη, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν το δικό τους κυκλαδικό ειδώλιο. Το εργαστήριο για ΑμεΑ Το εργαστήριο υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα του ANIMASYROS 2023 περιλαμβάνει και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, συζητήσεις, networking events και πάρτι:

 

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, 19.00 – 20.00 | Θέατρο Απόλλων
Το όραμα της Δημοκρατίας – μια συζήτηση με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δύο μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο δημοσιογράφος και πολιτικός Κωνσταντίνος Αρβανίτης και ο συγγραφέας και επιχειρηματίας Νίκος Παπανδρέου συνομιλούν με τον αναπληρωτή καθηγητή και αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πέτρο Καβάσαλη για το σήμερα και το αύριο της Δημοκρατίας αλλά και το πώς τα οπτικοακουστικά μέσα διευκολύνουν και αναδεικνύουν τις δημοκρατικές αξίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τη συζήτηση συντονίζει η δικηγόρος, δημοσιογράφος και συγγραφέας Χριστίνα Πουλίδου. Η συζήτηση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα ενώ θα αναμεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει δεξίωση του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στην Αυλή του Θεάτρου Απόλλων.

 

Social events

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, 15.00 – 17.00 | Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης
Meet the Directors: Lobbying Event Israel, Greece and the entire Med Spotlight

Η καθιερωμένη συνάντηση δικτύωσης σκηνοθετών, παραγωγών, επαγγελματιών και όλων των συμμετεχόντων του ANIMASYROS 2023, φέτος, είναι αφιερωμένη στις συνεργασίες μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της περιοχής της Μεσογείου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής θα παρουσιαστεί στους επαγγελματίες και στο κοινό η αποστολή των Ισραηλινών εκπροσώπων της κοινότητας ανιμέισον της χώρας.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, 23.00 | Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης
Το πάρτι του ANIMASYROS 2023

Το μεγάλο πάρτι του ANIMASYROS θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης. Τη μουσική της βραδιάς επιλέγει ο ραδιοφωνικός παραγωγός και διευθυντής του Athens Voice Radio 102,5 Γιώργος Μουχταρίδης.