6+1 απιστίες/Les Infidèles/The Players

Tου Γιάννη Τοτονίδη

Αν σταθούμε στους αριθμούς, έχουμε: 4+1 σεναριογράφους, 6+1 σκηνοθέτες (μαντέψατε λοιπόν που «κολλάει» ο τίτλος) και 8+1 ιστορίες, σε 110-1 λεπτά. Αν σταθούμε στην ιδέα, σπιρτόζα και πιπεράτη. Δυο πρωταγωνιστές αποτελούν τους βασικούς ήρωες εννέα σπονδυλωτών ιστοριών με θέμα την αντρική απιστία. Επιπρόσθετα, οι ίδιοι πρωταγωνιστές είναι και σκηνοθέτες ισάριθμων ιστοριών. Αν  σταθούμε όμως στην εκτέλεση, άνιση, προβλέψιμη κάποιες φορές, άλλοτε χιουμοριστική και ενίοτε δραματική!

Δε χρειάζεται να είσαι γυναίκα για να θυμώσεις από τον άσκοπο σεξισμό που χρησιμοποιείται κάποιες φορές και αγγίζει τα όρια του κρετινισμού. Ε ναι! Δε ξέρω τι παίζει με τους Γάλλους, αλλά δεν πιστεύω ότι οι άντρες είμαστε όντα παραδομένα στα ορμέμφυτα ζωώδη σεξουαλικά μας ένστικτα. Ούτε πιστεύω ότι η απιστία είναι μια ασθένεια, ένα γενετικό έκτρωμα, ένας βιολογικός κουασιμόδος που κουβαλάμε από γενιά σε γενιά μέσα από το DNA μας. Κατανοώ τη θεωρία του κυνηγού (αν και στις μέρες μας έχει υποστεί μετάλλαξη στη νέα γενιά), αλλά θεωρώ βλακώδη ψυχολογική τεκμηρίωση το ότι οι άντρες απιστούν κατά κόρον, επειδή κατά βάθος θέλουν να κρύψουν την καταπιεσμένη τους ομοφυλοφιλία! Περιττό να σχολιάσω λοιπόν το τέλος, το οποίο ούτε καν ως χιουμοριστικό δεν πείθει.

Ίσως ο στόχος των παραγωγών να ήταν η Πρόκληση. Κάτι που συνηθίζεται πλέον στα Μέσα Μαζικής Εκφύλισης και στα social media. Ενοχλήθηκαν (λέει) οι φεμινίστριες από την αφίσα. Ίσως και να ’χoυν δίκιο. Δε βαριέσαι! Ας σταθούμε λοιπόν στο ότι συναντάμε πάλι σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή από το «Artist» και πέρα των αρνητικών της σημείων, αποτελεί μια καλή πρόταση για βραδινή θέαση, μακριά από την τηλεοπτική χωματερή!

 

Διαβάστε   Προβολή της ταινίας "Η Οικογένεια Μπελιέ" από την Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας Λάρισας

6 + 1 ΑΠΙΣΤΙΕΣ /LES INFIDELS/THE PLAYERS (2012)

Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Μπερκό, Φρεντ Καβαγιέ, Αλεξάντερ Κουρτέ, Ζαν Ντιζαρντέν, Μισέλ Χαζαναβίσιους, Ερίκ Λαρτιγκό, Ζιλ Λελούς

Παίζουν: Ζιλ Λελούς, Λιονέλ Αμπελάνσκι, Ζαν Ντιζαρντέν, Γκιγιόμ Κανέ

Διάρκεια: 109΄