“6ο Πανόραμα Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ”: Κοιτάζοντας έξω από την οθόνη…

Με ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα – τόσο από άποψη περιεχομένου, όσο και χωροχρονικά – παρουσιάζεται το επόμενο Σαββατοκύριακο το 6ο Πανόραμα Ταινιών Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ που διοργανώνεται από τους φοιτητές του Τμήματος. Η διοργάνωση έχει γενικό τίτλο «Κοιτάζοντας έξω από την οθόνη» και θα διεξαχθεί στις 21-22 Μαΐου και 4-5 Ιουνίου 2022 στη Θεσσαλονίκη καθώς και 2-3 Ιουλίου 2022 στην Αθήνα.

Σταθερά το πρώτο κομμάτι του Πανοράματος αποτελεί το Γενικό  τμήμα, το οποίο απαρτίζεται από 15 ταινίες από δημιουργούς του Τμήματος Κινηματογράφου. Από ταινίες πρώτου έτους με εξαιρετική ματιά, μέχρι και υποψήφιες για τα φετινά σπουδαστικά βραβεία Ίρις της ελληνικής ακαδημίας.

Επιπλέον, φέτος, για πρώτη φορά, δημιουργήθηκε το ‘Διεθνές’, ένα τμήμα που προβάλει ταινίες από φοιτητές και φοιτήτριες κινηματογραφικών σχολών του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται και (διαδικτυακό) live Q&A με τις σχολές Lodz film school της Πολωνίας,  καθώς και τις TAI school of the arts και ECAM film school της Ισπανίας.

Επιπλέον, διατηρήθηκε το Παράλληλο τμήμα, που φέτος, περιλαμβάνει τη διεξαγωγή της οπτικοακουστικής έκθεσης Ιστορίες καθημερινού σουρεαλισμού, Special live Performances, καθώς και masterclass με ιδιαίτερο χαρακτήρα! Η οπτικοακουστική έκθεση θα φιλοξενηθεί για το διάστημα 20-30 Μαΐου στους χώρους της Κοιν. Σ. Επ. Επόμενη Στάση. Σε ότι αφορά του προσκεκλημένους, το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει, το  Σαββατο 21/05 τον Γιώργο Μακρή διευθυντή του εργαστηρίου zagoriwood ο οποίος θα μιλήσει γι’ αυτό το ξεχωριστό κινηματογραφικό Φεστιβάλ – Εργαστήριο, ενώ την Κυριακή 22/05 θα διεξαχθεί συζήτηση με τους Άρη Καπλανίδη και Ηλία Ρουμελιώτη, δημιουργοί της βραβευμένης μικρού μήκους «Από το Μπαλκόνι». Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την  Κοιν. Σ. Επ Εν Κινήσει.

 

Διαβάστε   Ξεκίνησε η προετοιμασία για το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά το πρόγραμμα για το φετινό φεστιβάλ είναι:

21/05                                   12.30  Masterclass για το Zagori-wood

                                             19.00  Προβολές Γενικού-Ά τμήμα

                                                  Q&A με τους δημιουργούς των ταινιών

                                                              Προβολές Διεθνούς: Ά τμήμα

                                                  Q&A με τους δημιουργούς των ταινιών

22/05:                              12.00  Masterclass με τους Άρη Καπλανίδη και Ηλία Ρουμελιώτη

                                             18.30    Music and foley live Performance

                                             19.00   Προβολές Διεθνούς: Β’ τμήμα

                                               Q&A με τους δημιουργούς των ταινιών

                                                           Προβολές Γενικού-Β’ τμήμα

                                              Q&A με τους δημιουργούς των ταινιών

Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν το πρώτο διήμερο στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Λιμάνι, Αποθήκη Α. Το δεύτερο διήμερο (4, 5 Ιουνίου) η διεξαγωγή του Φεστιβάλ του Πανοράματος θα γίνει στον πανεπιστημιακό χώρο του ΑΠΘ με επαναληπτικές προβολές και έξτρα events! Το διήμερο στην Αθήνα θα διεξαχθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Podcast: «Γουιλ φιξ ιτ ιν ποστ»

Επιπλέον παρουσιάζεται και ο δεύτερος κύκλος του Podcast: «Γουίλ Φιξ ιτ ιν πόστ» (τα επεισόδια είναι διαθέσιμα για παρακολούθηση στην πλατφόρμα του Youtube και του Spotify), με προσκεκλημένους τους: Κωνσταντίνο Κουκουλιό, Σμαρώ Παπαευαγγέλου, Σόνια Καιτατζή, Έλη Ναλμπάντη, Δημήτρη Μανουσιάκη, Αλέξανδρο Αναστασιάδη, Γιώργο Γούση, Γιώργο Κουτσαλιάρη, Δημήτρη Πολυζώη, Λήδα Βαρτζιώτη και Δημήτρη Τσακαλέα.

Youtube και spotify links:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL9JieU2P5S4_QhdbRmhdvjAXh66Ip2G2Q

https://open.spotify.com/show/5Q7WozdDDn4g9TRuAuEmbI?si=mrn6Py5PSq2tbpDjH8cpMA

 

Προσβασιμότητα

Οι προβολές του λιμανιού φέτος θα έχουν και ελληνικούς υπότιτλους για κωφά και βαρήκοα άτομα, αλλά και με αγγλικούς για τους μη ελληνόφωνους (με την υποστήριξη του Νεανικού Πλάνου).

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ή πληροφορίες:

Facebook: Auth Film School Panorama
https://www.facebook.com/AuthFilmSchoolPanorama/
Instagram: panorama_authfilmschool
https://www.instagram.com/panorama_authfilmschool/

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε   Life in a Day 2020: Πρόσκληση από το Φεστιβάλ Sundance και το YouTube