59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: “Καταφύγιο ΙΙ: Το Μονοπάτι του Πάγου”

Το Καταφύγιο. Μέσα στο δάσος, κλειστό εδώ και χρόνια. Οι ντόπιοι λένε ότι κάτι σκοτεινό υπάρχει εκεί. Λένε ιστορίες. Για μια περίεργη παρουσία. Για περίεργους θανάτους. Λένε ακόμα και για μια ταινία που ξεκίνησε να γυρίζεται  εκεί και δεν τελείωσε ποτέ εξαιτίας ενός ατυχήματος. Δεν πλησιάζουν.
Αυτός είναι ο λόγος που μια συμμορία ληστών τράπεζας χρησιμοποιεί το καταφύγιο για να  κρύβει εκεί τη λεία της. Έχουν ακούσει κι αυτοί τις ιστορίες. Για την παρουσία. Που κοιμάται μέσα στα δέντρα. Και ότι το αίμα την ξυπνάει. Το αίμα την κάνει να θυμάται τα σκοτωμένα παιδιά της. Να θυμώνει. Οι ληστές λένε ότι αυτά είναι ιστορίες για να φοβούνται τα μικρά παιδιά.
Αντίθετα, μια παρέα νέων που καταλήγει στο καταφύγιο, όταν ο ένας από αυτούς τραυματίζεται, δεν ξέρει καμία ιστορία.  Η ομάδα διάσωσης τους έχει πει να περιμένουν στον χώρο του καταφυγίου για να τους παραλάβει το επόμενο πρωί. Μόνο η Κατερίνα, η μία από τις δύο κοπέλες της παρέας, αισθάνεται ότι κάτι πάει λάθος. Κάτι που σαν σκιά κυκλοφορεί στο δάσος. Γύρω από το Καταφύγιο… 

Η ταινία Καταφύγιο ΙΙ: Το Μονοπάτι του Πάγου (Katafigio II: The Ice Path) του Χρήστου Νικολέρη είναι νεανικό θρίλερ τρόμου και φρίκης και έκανε πρεμιέρα στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στην ενότητα του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, Επίσημη Πρώτη. Ο σκηνοθέτης Χρήστος Νικολέρης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει σκηνοθετήσει δύο ταινίες μεγάλου μήκους, τρεις ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, μια τηλεοπτική σειρά (Άγρια παιδιά, Mega), και πάνω από 200 βίντεο κλιπ και διαφημιστικά. 

 

Σκηνοθεσία: Χρήστος Νικολέρης
Σενάριο: Παναγιώτης Ιωσηφέλης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Σταμπολής
Μοντάζ: Χρήστος Νικολέρης, Λάμπης Χαραλαμπίδης
Ήχος: Κώστας Βαρυμποπιώτης, Χρήστος Γούσιος, Ενές Αχμέτ-Κεχαγιά, Mykhailo Stadniichuk, Δάφνη Ψαρρά
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου & Χρήστος Γούσιος (συμμετέχουν και οι Πλειάδες)
Ηθοποιοί: Κίκα Ζαχαριάδου, Γιώργος Σπάνιας, Βίκη Μαϊδάνογλου, Άρης Αντωνόπουλος, Νικόλας Παπαγιάννης, Δανάη Σκιάδη, Αλέξανδρος Κωχ, Αλέξανδρος Τσώνος, Γιάννης Μαστρογεωργίου
Παραγωγή: PNEVMA Productions
Παραγωγός/Παραγωγοί: Χρήστος Γούσιος, Παναγιώτης Ιωσηφέλης, Χρήστος Νικολέρης
Συμπαραγωγή: Showtime Productions
Συμπαραγωγοί: Παντελής Καλατζής
Κοστούμια: Άλκηστις Γεωργίου, Σόνια Καϊτατζή
Σκηνικά: Άλκηστις Γεωργίου, Σόνια Καϊτατζή
Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 81΄
Παγκόσμια εκμετάλλευση: PNEVMA Productions, pnevmaproductions@gmail.com