Όλες οι cameo εμφανίσεις του αξέχαστου Σταν Λι σε ένα βίντεο…

Ο θάνατος του Σταν Λι, του ανθρώπου που δημιούργησε μερικούς από τους πιο γνωστούς σούπερ ήρωες της Marvel (ανάμεσά τους ο Spiderman, οι Fantastic Four, ο Deredevil και οι X-Men), λύπησε θεατές, αναγνώστες και θαυμαστές.

Συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως ο Τζακ Κίρμπι και ο Στιβ Ντίτκο, ο Λι έδωσε νέα πνοή στη βιομηχανία των κόμικς με τους χαρακτήρες του.

Ως συγγραφέας και εκδότης, κατάφερε να «μπλέξει» τις ιστορίες των σούπερ ηρώων, δημιουργώντας έναν φανταστικό κόσμο στον οποίο για παράδειγμα ο Iron Man μπορούσε να ενώσει τις δυνάμεις του με τους Fantastic Four. «Ενιωθε την υποχρέωση απέναντι στους θαυμαστές του να συνεχίζει να δημιουργεί», δήλωσε η κόρη του στο Reuters. «Αγαπούσε τη ζωή του και αυτό που έκανε. Η οικογένειά του και οι θαυμαστές του τον αγαπούσαν. Είναι αναντικατάστατος», συμπλήρωσε.

Ο Σταν Λι άφησε την τελευταία του πνοή στα 95 του χρόνια, στο νοσοκομείο. Το πραγματικό του όνομα ήταν Στάνλεϊ Μάρτιν Λίμπερ. Στα 17 του χρόνια έπιασε δουλειά σε εκδοτική εταιρεία που είχε συγγενής του και άρχισε να γράφει σενάρια για κόμικς μυστηρίου και με σούπερ ήρωες. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, είχε γίνει αρχισυντάκτης. Το 1974 αποφάσισε ότι θέλει να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό. «Κάτι που δεν είχε ξαναδεί ο κόσμος των κόμικς, ήρωες δυναμικούς, που θα μπορούσαν να κάνουν λάθη», είχε πει. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι Fantastic Four, σε συνεργασία με τον Τζακ Κίρμπι. Ο τελευταίος πάντως είχε πει ότι ο ίδιος είχε την ιδέα.

Οπως και να έγινε, οι Fantastic Four έφεραν νέα εποχή στα κόμικς και τα επόμενα χρόνια η Marvel απέκτησε πολλούς χαρακτήρες με τη συνδρομή του Λι, ανάμεσά τους οι Iron Man, Thor, Hulk, Spiderman, Doctor Strange και Silver Surfer.

Διαβάστε   Σε ψηφιακή επανέκδοση "Ο Διαβολάκος" του Ρομπέρτο Μπενίνι

Στο παρακάτω βίντεο περιλαμβάνονται όλες οι cameo εμφανίσεις που έκανε ο Σταν Λι στις μεταφορές των αγαπημένων χάρτινων ηρώων του στο σινεμά: