Το Netflix αγόρασε την πρώτη του κινηματογραφική αίθουσα!..

Δεν είναι λίγες οι φορές που η διαδικτυακή πλατφόρμα του Netflix έχει κατηγορηθεί από πολλούς για την προσπάθεια της να απομακρύνει το κοινό από την παραδοσιακή κινηματογραφική αίθουσα, έναν χώρο τον οποίο το κοινό επισκέπτεται εδώ και δεκαετίες προκειμένου να απολαύσει τις κινηματογραφικές δημιουργίες. Το Netflix όμως, με στόχο να κερδίσει τον σεβασμό των παραδοσιακών οπαδών του σινεμά και γενικότερα της κινηματογραφικής αίθουσας, αγόρασε ένα σινεμά! Πρόκειται για το μυθικό “Paris” της Νέας Υόρκης, που μετρά 70 χρόνια λειτουργίας και αποτελεί τον μοναδικό κινηματογράφο που διατηρεί μία μόνο αίθουσα! Αξίζει να σημειωθεί πως το “Paris” διέκοψε τη λειτουργία του τον Αύγουστο του 2019 λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού.

Όπως έχει ανακοινωθεί λοιπόν, με την Ιστορία Γάμου του Νόα Μπάουμπαχ θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του κινηματογράφου, ενώ ακολουθεί και Ο Ιρλανδός του Μάρτιν Σκορσέζε.

Όπως έχουν αναφέρει πρόσφατα οι δύο προαναφερθέντες σκηνοθέτες, θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική την κυκλοφορία των ταινιών τους στις παραδοσιακές κινηματογραφικές αίθουσες, καθώς κάτι τέτοιο θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους θεατές. Και παρά το γεγονός πως το Netflix δε φαίνεται να αλλάζει την πολιτική του σχετικά με το streaming και τις κυκλοφορίες των ταινιών του στο σινεμά, η αγορά του εν λόγω κινηματογράφου στο Μανχάταν, αλλά και η προβολή σε αυτόν των ταινιών Marriage Story και The Irish, είναι κινήσεις που αναμφίβολα θα το οδηγήσουν στα περιζήτητα βραβεία Όσκαρ.

 

Σχετικά Θέματα

Διαβάστε   Βοήθεια 100 εκατομμυρίων δολαρίων από το Netflix στους εργαζόμενούς του...