Το “Monday” του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου στο Tribeca Film Festival…

Το Monday, η νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (Suntan), με πρωταγωνιστές τον Sebastian Stan (I, Tonya, Captain America: Civil War, Avengers) και την Denise Gough (Colette), θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Tribeca Film Festival στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο (15 – 26/04).

Στην πρεμιέρα θα παρευρεθούν ο σκηνοθέτης και οι παραγωγοί της ταινίας, καθώς και οι Sebastian Stan και Denise Gough, οι οποίοι έζησαν αρκετές εβδομάδες στην Ελλάδα με αφορμή τα γυρίσματα του Monday. Ο Stan αναφέρει πως, «λάτρεψα την ιδέα ότι έρχομαι για μια ταινία στην Ελλάδα, χωρίς να ξέρω τη χώρα ή τη γλώσσα. Ήταν λίγο τρομαχτικό, αλλά και υπέροχο, να είσαι μακριά από όλα αυτά που ξέρεις», και συμπληρώνει η Gough, «για μένα υπήρξε μία από τις πιο δημιουργικές εμπειρίες ολόκληρης της καριέρας μου».

H τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Παπαδημητρόπουλου θα προβληθεί στην ενότητα Spotlight Narrative του Tribeca Film Festival, η οποία φιλοξενεί ταινίες καταξιωμένων σκηνοθετών και ηθοποιών και αποτελεί σημαντική πλατφόρμα για τις πιο ενδιαφέρουσες και αναμενόμενες ανεξάρτητες ταινίες της χρονιάς.

To Monday αφηγείται την ιστορία του Mickey (Stan) και της Chloe (Gough), δύο Αμερικανών που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα. Καθώς η παραμονή της Chloe πλησιάζει στο τέλος της, αποφασίζει να αφήσει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει αν το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας.

Το σενάριο έχει γραφτεί από τον τον Βρετανό Rob Hayes και τον Παπαδημητρόπουλο και αποτελεί «ένα ερωτικό γράμμα στην Αθήνα κι έναν ύμνο στους παράφορους έρωτες».

Διαβάστε   Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Thessaloniki Locarno Academy International (10 – 14 Νοεμβρίου 2020)

Παραγωγοί της ταινίας είναι οι Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος (Before Midnight), Brian Kavanaugh-Jones (Loving), Damian Jones (The Iron Lady), Deanna Barillari (The Amaranth) και Fred Berger (La La Land, Seberg) σε ρόλο executive producer. Τις πωλήσεις της ταινίας στο εξωτερικό έχει αναλάβει η εταιρία Protagonist Pictures (Cold War, The Lobster, The Florida Project, Searching for Sugar Man).

 

Monday

Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Ηθοποιοί: Denise Gough, Sebastian Stan, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Dominique Tipper, Έλλη Τρίγγου, Ανδρέας Κωνσταντίνου