Το “Σινεμά στο χωριό” φέτος “μιλάει ελληνικά”…

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στηρίζει και φέτος το Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό, το οποίο πραγματοποιείται στην πέτρινη πλατεία του παραδοσιακού οικισμού του Παρθενώνα Χαλκιδικής, από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το 5ο Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό επιστρέφει με διάθεση να «μιλήσει ελληνικά». Ένα πρόγραμμα εξ’ ολοκλήρου Made in Greece, που περιλαμβάνει ταινίες που άφησαν το δικό τους στίγμα στο σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο.

Η αυλαία ανοίγει την Παρασκευή 12 Ιουλίου με την κωμωδία δρόμου Ας Περιμένουν οι Γυναίκες του Σταύρου Τσιώλη -ένα μέρος των γυρισμάτων της πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική, στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με τα Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη, ένα οδοιπορικό σε μία νυχτερινή Αθήνα σε κατάσταση ερωτικής αποσύνθεσης. Το Σάββατο 13 Ιουλίου, σειρά παίρνει  Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο, η ανελέητη σάτιρα των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα για το σινεμά των πρώιμων και ύστερων χρόνων της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής, με πλείστες φιλμικές και μουσικές αναφορές. Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα προβληθούν τα μικρού μήκους φιλμ 7 Ώρες σε παραγωγή του Λυκείου Νέου Μαρμαρά και το βραβευμένο Χαμομήλι του Νεριτάν Ζιντζιρία. Το φεστιβάλ ολοκληρώνει τις προβολές του με τις μελαγχολικές και ρομαντικές Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου του Παντελή Βούλγαρη.

 

Το πρόγραμμα των προβολών είναι το εξής:

 

Παρασκευή 12 Ιουλίου

21:30 μ.μ | Ας Περιμένουν οι Γυναίκες (1998) του Σταύρου Τσιώλη

23:00 μ.μ | Φτηνά Τσιγάρα (2000) του Ρένου Χαραλαμπίδη

 

Σάββατο 13 Ιουλίου

21:30 μ.μ | Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο (2001) των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα

Διαβάστε   Προβολή των βωβών ταινιών «Δάφνις και Χλόη» (1931) και «Αστέρω» (1929) στο Ηρώδειο

 

Κυριακή 14 Ιουλίου

21:30 μ.μ | Το Χαμομήλι (2012) του Νεριτάν Ζιντζιρία (μικρού μήκους)

21:50 μ.μ | Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου (1991) του Παντελή Βούλγαρη

*Στη φωτογραφία του θέματος ο Ρένος Χαραλαμπίδης