Το Κύμα

Ο χειρότερος φόβος ενός έμπειρου γεωολόγου θα γίνει πραγματικότητα όταν θα συμβεί η μεγάλη δόνηση στην μικρή πόλη του Γκειράνγκερ. Χιλιάδες κόσμος έχει μόλις 10 λεπτά για να σωθεί.

Το Κύμα (Bølgen) είναι μια ταινία καταστροφής απο την Βόρεια Ευρώπη που μας έρχεται απο τον σκηνοθέτη Roar Uthaug, ο όποιος εντυπωσιάσε το Hollywood τόσο πολύ που ανέλαβε το reboot του Tomb Raider.

Είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγόνοτα που συνέβησαν στην Νορβηγία το 1934. Στις 7 Απριλίου του 1934, μια τεράστια κατολίσθηση στο βούνο Langhamaren έριξε 2.000.000 κυβικά μέτρα βράχου στη θάλασσα του φιόρδ Tafjorden της Νορβηγίας, προκαλώντας ένα τσουνάμι 60 μέτρων που έπληξε την ακτή και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 40 ανθρώπων και μια απο τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της Νορβηγίας. Ογδόντα χρόνια μετά, ο τρόμος επιστρέφει όταν…

Η ταινία ήταν η επίσημη υποψηφίοτητα της Νορβηγίας στα ΟΣΚΑΡ 2016 και θα προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους από την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Roar Uthaug («Escape»), ενώ το σενάριο υπογράφουν οι John Kåre Raake και Harald Rosenløw-Eeg. Πρωταγωνιστούν οι Kristoffer Joner («The Revenant»), Ane Dahl Torp («1001 Grams»), Eili Harboe, Jonas Hoff Oftebro, Herman Bernhoft, Edith Haagenrud-Sande.

Διαβάστε   Μια σισιλιάνικη ιστορία μαφιόζων και φαντασμάτων