Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αποχαιρετά τον Τάκη Σπυριδάκη

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου “εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το θάνατο του Τάκη Σπυριδάκη του πολυτάλαντου, αγαπητού και  πολυπράγμονα κινηματογραφικού, κατά κύριο λόγω, ηθοποιού, σεναριογράφου, σκηνοθέτη”.

Ο Τάκης Σπυριδάκης γεννήθηκε στην Αίγινα στις 4 Φεβρουαρίου του 1958. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, έπαιξε πολύ στο θέατρο, η μεγάλη του αγάπη, όμως, υπήρξε πάντα το σινεμά. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη στην ταινία «Γλυκιά Συμμορία» του Νίκου Νικολαίδη. Η δεύτερη συμμετοχή του ήταν στη «Λούφα και Παραλλαγή» του Νίκου Περάκη (1984). Στη συνέχεια ακολούθησε η «Πρωϊνή Περίπολος» του Νίκου Νικολαΐδη (1986), «Προστάτης Οικογενείας» του Νίκου Περάκη (1997), το «Αυτή η Νύχτα Μένει» του Νίκου Παναγιωτόπουλου (1997), το «Μαύρο Γάλα του Νίκου Τριανταφυλλίδη (1999), το «Κανείς Δεν Χάνει Σε Ολα του Διονύση Γρηγοράτου (2000), τα «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη (2000), το «Κουράστηκα να Σκοτώνω τους Αγαπητικούς σου» του Νίκου Παναγιωτόπουλου (2002), το «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» του Νίκου Περάκη (2002), το «Ισοβίτες» του Θόδωρου Μαραγκού (2008), το «4 Μαύρα Κοστούμια» του Ρένου Χαραλμπίδη το 2009 και η «Λιμουζίνα» του Νίκου Παναγιωτόπουλου (2013). «The Republic» του Δημήτρη Τζέτζα (2015). Τελευταία του εμφάνιση ήταν στην βραβευμένη ταινία  μικρού μήκους της Μυρσίνης Αριστείδου «Aria» το 2017.

Το σκηνοθετικό του ταλέντο ξεδιπλώθηκε αρχικά με την ταινία μικρού μήκους του «Vera Cruz» 1984 και αργότερα με την ταινία μεγάλου μήκους ο «Κήπος του Θεού» 1994 οι οποίες είναι συμπαραγωγές του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Ο Τάκης Σπυριδάκης είχε διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Κ.

Διαβάστε   Οι Έλληνες κριτικοί ψήφισαν τις καλύτερες ταινίες του 2017