«Το έπος των Ελλήνων στην Αλβανία»: το ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρωνίτη σε πανελλήνια πρεμιέρα στο 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Υπήρξε ο πιο φοβερός πόλεμος που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Εκατομμύρια οι νεκροί που άφησε πίσω του. Ακόμα περισσότεροι οι τραυματίες. Στα έξι χρόνια που διήρκεσε, ταρακούνησε τις πιο βασικές αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού. Ακόμα και μετά το τέλος του, η σκιά του θα ακολουθούσε για πάντα τις ζωές των ανθρώπων που κατάφεραν να γλιτώσουν από το μένος του.

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 , στις 20:15, ημέρα της επετείου του ΟΧΙ,  το 5ο Φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων παρουσιάζει σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρωνίτη «Το έπος των Ελλήνων στην Αλβανία».

Μέσα από μια πολύχρονη έρευνα, σε ελληνικά και διεθνή αρχεία, μουσεία , ταινιοθήκες, εφημερίδες κλπ, η ταινία στοχεύει να αναδείξει την μεγαλειώδη αντίσταση και τις νίκες των Ελλήνων κατά την εισβολή των ιταλικών στρατευμάτων του φασιστικού καθεστώτος του Μουσολίνι στην Ελλάδα.

Οι λόγοι της αναίτιας ιταλικής εισβολής διερευνώνται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εξετάζονται οι ελληνοϊταλικές σχέσεις εκείνης της περιόδου καθώς και η ελληνική πολιτική της ουδετερότητας απέναντι στον πόλεμο.

Επιστημονικός σύμβουλος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Αφηγητής : Αντώνης Περαντωνάκης

Η σκηνοθεσία είναι του Λευτέρη Χαρωνίτη ο οποίος και θα βρίσκεται στην προβολή για να συζητήσει με τους φίλους του Φεστιβάλ για «Το έπος των Ελλήνων στην Αλβανία».

Διαβάστε   5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: η καρδιά του σινεμά χτυπά στην Κρήτη!