Προβολή του ντοκιμαντέρ “Westwood: Punk, Icon, Activist” στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Βritish Council και του Onassis Culture “Crafting the Future” θα προβληθεί  το ντοκιμαντέρ Westwood: Punk, Icon, Activist  της Lorna Tucker, την Παρασκευή, 1ηΦεβρουαρίου και ώρα 18.30 στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για ένα φιλμ τεκμηρίωσης για μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως σχεδιάστριες και φιγούρες της μόδας, με επίκεντρο τον αγώνα της να κρατήσει το brand της καθαρό, θίγοντας ζητήματα κύρους αλλά και ηθικής.

Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη του AFFF. Πριν την προβολή, η Καλλιτεχνική Δ/ντρια του AFFF, Νικόλ Αλεξανδροπούλου, θα προλογίσει  την ταινία.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η πρώτη ταινία που παρουσιάζει την μοναδική ιστορία της Vivienne Westwood, τη Μόδα που δημιούργησε, την προσωπικότητά της, τον ακτιβισμό της αλλά και την πολιτιστική της σπουδαιότητα. Η Vivienne Westwood αναδιαμορφώνει και καθορίζει την Βρετανική Μόδα για περισσότερο από 40 χρόνια, ενώ ευθύνεται για τη δημιουργία πολλών από τα πλέον χαρακτηριστικά looks της εποχής μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθούν κατά σειρά προτεραιότητας δελτία εισόδου, τα οποία θα αρχίσουν να μοιράζονται από τις 17:30 μ.μ, μία ώρα, δηλαδή, πριν την έναρξη της ταινίας.

 

 

Διαβάστε   59ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Διαβολόψαρο (κριτική)