Προβολή του ντοκιμαντέρ “Επιστροφή στην Κορυφή”

Το βραβευμένο με βραβεία Κοινού και ΕΡΤ στο 20o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ντοκιμαντέρ Επιστροφή στην Κορυφή, κυκλοφόρησε στις 28 Μαρτίου αποκλειστικά στον Κινηματογράφο Τριανόν (Πατησίων 101) στην Αθήνα και στην αίθουσα Σταύρος Τορνές στη Θεσσαλονίκη (Αποθήκη 1, Λιμάνι). Οι προβολές είναι προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ και το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί με υπότιτλους για κωφούς και βαρύκοους.

Η απίστευτη, εμψυχωτική ιστορία ζωής του 35χρονου Λεωνίδα, ο οποίος μολονότι χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο μετά από ατύχημα, αποφασίζει να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου: το βουνό που είχε κατακτήσει αρτιμελής δύο φορές και μετά τον τραυματισμό του δεν έπαψε να το επισκέπτεται στα όνειρά του. Με τη βοήθεια των φίλων του, επιδιώκει μια επική αναμέτρηση με τη φύση, το βουνό και την υπέρβαση των ανθρώπινων ορίων.

Η ταινία προβλήθηκε στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ “Νύχτες Πρεμιέρας” (Ειδικές Προβολές) και του CineDoc, όπου χειροκροτήθηκε τόσο για την τόλμη του ριψοκίνδυνου Λεωνίδα, όσο και για τη θέληση των φίλων του, αλλά και του κινηματογραφικού συνεργείου, που επί 3,5 χρόνια ετοιμάζονταν να κάνουν μαζί αυτή την παράτολμη αναρρίχηση.

 

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη Στρατή Χατζηελενούδα

Ο Στρατής Χατζηελενούδας γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα, όπου μένει και εργάζεται ως σκηνοθέτης/σεναριογράφος. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ, διαφημιστικά, βιντεοκλίπ, αλλά και αρκετές ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες έχουν προβληθεί και διαγωνιστεί σε διεθνή φεστιβάλ.

 

Επιστροφή στην Κορυφή (Back to the Top)

Σκηνοθεσία: Στρατής Χατζηελενούδας

Διάρκεια: 96′

 

 

 

Διαβάστε   Πρεμιέρα για το βραβευμένο φιλμ "Lines" του Βασίλη Μαζωμένου