Ο Κώστας Γαβράς θα μεταφέρει στο σινεμά το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη

Στον κινηματογράφο θα μεταφέρει ο Κώστας Γαβράς το βιβλίο «Ανίκητοι Ηττημένοι» του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, είδηση που έγινε γνωστή μέσα από επιστολή του διάσημου σκηνοθέτη.

Ο κ. Βαρουφάκης έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα του βιβλίου στον κ. Γαβρά που, όταν έμαθε ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ κρατούσε σημειώσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup, του ζήτησε τα χειρόγραφα για να γυρίσει τη νέα του ταινία.

Το βιβλίο αποτελεί χρονικό των έξι πρώτων μηνών του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και περιέχει αναλυτικές περιγραφές καθώς και διαλόγους που ο κ. Βαρουφάκης είτε ηχογράφησε με το κινητό του, είτε μεταφέρει βάσει των σημειώσεών του.

Οι «Ανίκητοι Ηττημένοι» είναι η μεταφορά στα ελληνικά του αγγλόφωνου πρωτοτύπου με τίτλο «Adults in the room», το οποίο είχε κυκλοφορήσει πριν από μερικούς μήνες.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε τη Δευτέρα, την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας στα ελληνικά, το νέο του βιβλίο που έχει υπότιτλο «Για μια Ελληνική Ανοιξη, μετά από ατελείωτους μνημονιακούς χειμώνες».

Για το βιβλίο μίλησαν η πρώην υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΚΕΠΕ Νίκος Θεοχαράκης και ο καταξιωμένος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, με συντονιστή τον αρθρογράφο Κωνσταντίνο Πουλή.

Διαβάστε   "Ma": ένα θρίλερ τρόμου και αγωνίας με την Octavia Spencer