“Ο Δρόμος μας”: ένα ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ (προβάλλεται μόνο στα Victoria Cinemas)

Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ “Ο Δρόμος μας”, μια ταινία που είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Πλούσιο αρχειακό υλικό διατρέχει καρέ – καρέ μέσα σε 100 λεπτά την Ιστορία του ΚΚΕ. Κείμενο, εικόνες, πλούσιο αρχειακό υλικό, σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα ενός ολόκληρου αιώνα, αλλά και σημερινά πλάνα από τόπους δουλειάς, από τους αγώνες του Κόμματος, τραγούδια που έχουν σημαδέψει όλη αυτή την πορεία, μαζί με πρωτότυπη μουσική, «δένονται» με τον καλύτερο τρόπο, ενώ πάνω από 100 συντελεστές δούλεψαν ακούραστα για να προκύψει αυτό το έργο.

Για τα γυρίσματα του Ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε κινηματογραφική ομάδα αποτελούμενη από τους: Σήφη Στάμου, Παυλίνα Αγαλιανού, με υπεύθυνο τον Κώστα Σταματόπουλο. Ακόμα, για το σενάριο και την έρευνα του Ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε ομάδα αποτελούμενη από τους: Θανάση Λεκάτη, Φάνη Παρρή, Αλέξανδρο Βαλσαμή, με υπεύθυνο τον Γιάννη Κλεφτογιάννη. Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται και αφηγούνται on camera οι Παύλος Ορκόπουλος, Μαριάνθη Σοντάκη, Δημήτρης Αλεξανδρής και Λίλα Καφαντάρη. Επίσης, σε αφηγήσεις, απαγγελίες λογοτεχνικών κειμένων και ντοκουμέντων δανείζουν τη φωνή τους οι Δημήτρης Καταλειφός, Κώστας Καζάκος, Ελένη Γερασιμίδου και Διονύσης Ξενάκης.

Ακόμη, συμμετέχουν δεκάδες ηθοποιοί και μουσικοί.

Τη διεύθυνση Φωτογραφίας έκανε ο Άκης Αποστολίδης. Μουσικά έντυσε το Ντοκιμαντέρ η Σοφία Καμαγιάννη.

Σπικάζ: Δανάη Κατσαμένη, Μίλτος Δημουλής.
Μοντάζ: Σωτήρης Γκέκας.

Η ταινία προβάλλεται στα Victoria Cinemas (Τέρμα Κούμα & Λάμπρου Κατσώνη 20, Λάρισα), Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη στις 19:30.

 

 

Σχετικά Θέματα

Διαβάστε   Το Τραγούδι των Σκορπιών