“Οι Άντρες Δεν κλαίνε”: Μια αντιπολεμική ταινία από τη Βοσνία

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 15 χρόνια μετά τον πόλεμο, μια ομάδα βετεράνων από διαφορετικές πλευρές της Γιουγκοσλαβικής σύγκρουσης, με εμφανή τα σημάδια του πολέμου, συγκεντρώνονται από μια ειρηνευτική οργάνωση για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, και να προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Η συναισθηματική φόρτιση είναι μεγάλη καθώς παλιές έχθρες επανέρχονται στην επιφάνεια, αλλά οι συμμετέχοντες σταδιακά μαθαίνουν να ξεπερνούν αυτά που τους χωρίζουν και καταφέρνουν να βρουν ένα είδος κατανόησης και σεβασμού ο ένας για τον άλλο, ή τουλάχιστον ένα είδος ανοχής, παρά τις αιματοχυσίες του παρελθόντος.

Η ταινία του Άλεν Ντρέλιεβιτς Οι ΄Αντρες Δεν Κλαίνε αποτελεί τη φετινή επίσημη υποψηφιότητα της Βοσνίας για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ έχει αποσπάσει και το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι.

 

Οι Άντρες Δεν Κλαίνε (Men Don’t Cry)

Σκηνοθεσία: Άλεν Ντρέλιεβιτς

Ηθοποιοί: Μπόρις Ισάκοβιτς, Λέον Λούσεφ, Σεμπάστιαν Καβάτζα, Ερμίν Μπράβο, Μπόρις Λερ, Εμίρ Χατζιχαφιτζμπέγκοβιτς, Ίβο Γκρεγκούρεβιτς

Διάρκεια: 98′

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

 

 

Διαβάστε   Αναβάλλεται η πρεμιέρα της νέας ταινίας του James Bond λόγω κορονοϊού