Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το 5ο Hellas Filmbox Berlin

Από τις 19 Aυγούστου 2019 ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το 5ο Hellas Filmbox Berlin και το επίσημο πρόγραμμα μυθοπλασίας με τίτλο «Emerging Greeks Competition», που θα περιλαμβάνει πρώτες ή δεύτερες ταινίες σκηνοθετών. Το περιθώριο υποβολής αιτήσεων θα κλείσει στις 27 Σεπτεμβρίου 2019. To φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 15 – 19 Ιανουαρίου 2020 στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon.

Η παραγωγή των ταινιών που μπορούν να κατατεθούν πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μετά την 1 Ιανουαρίου 2018. Δεκτές θα γίνουν ελληνικές παραγωγές, συμπαραγωγές ή διεθνείς ταινίες που έχουν στο επίκεντρο ελληνικό θέμα και ελληνικούς συντελεστές. Έμφαση θα δοθεί σε σύγχρονες δημιουργίες που προσεγγίζουν με μοντέρνο τρόπο τα θέματα της ελληνικής πραγματικότητας, ιστορίας και κουλτούρας.

Το νέο πρόγραμμα του Hellas Filmbox Berlin θα περιλαμβάνει τα προγράμματα: 1. Emerging Greeks Competition με ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους 2. Documentaries 3. New Vision 4. Short Films, μία ανοιχτή συζήτηση με θεματικό επίκεντρο, events, εκδηλώσεις και μουσικά δρώμενα, όπως κάθε χρόνο, που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Τον Κανονισμό και την Αίτηση Συμμετοχής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στο home page της επίσημης ιστοσελίδας του φεστιβάλ www.hellasfilmbox.de

ΣΣ: Την Αίτηση Συμμετοχής μπορούν να συμπληρώνουν αιτούντες για όλα τα προγράμματα του φεστιβάλ (ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους, new vision).

 

 

Διαβάστε   "Μητέρα Ινδία": αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης στην κινηματογραφία της Ινδίας