Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Thessaloniki Locarno Industry Academy

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μαζί με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο παρουσιάζουν τη δράση Thessaloniki Locarno Industry Academy. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ακαδημία λειτουργεί ήδη επιτυχώς στην Ελβετία, τη Λατινική Αμερική, τη Νέα Υόρκη, το Λίβανο και τη Ν. Αφρική και είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σκοπό να βοηθήσει τους νέους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου που ειδικεύονται στην προώθηση και διανομή ταινιών. Απευθύνεται, επίσης, σε επαγγελματίες των new media και τους βοηθά να επεκτείνουν την εμπειρία τους και να διευρύνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο στα πεδία των διεθνών πωλήσεων, του μάρκετινγκ, της διανομής και του προγραμματισμού ταινιών.

Tο Industry Academy της Θεσσαλονίκης επικεντρώνεται σε χώρες από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, ενώ θα δέχεται αιτήσεις από τις περιοχές όπου λειτουργεί ήδη η Ακαδημία (Ευρώπη, Λατινική Αμερική, ΗΠΑ, Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική).

Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου στην Αγορά του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και θα έχει στόχο να εκπαιδεύσει νέους επαγγελματίες του κινηματογράφου.

Η Ακαδημία προσφέρει στους συμμετέχοντες συνεδρίες με κορυφαίους και έμπειρους επαγγελματίες και ειδικούς: με sales agents, διανομείς, επικεφαλής τμημάτων μάρκετινγκ, προγραμματιστές φεστιβάλ και παραγωγούς. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις και ιδέες με συναδέλφους τους και με καλεσμένους ομιλητές, ενώ θα έχουν πρόσβαση σε επαγγελματικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Αγοράς (4 – 12 Νοεμβρίου), οι οποίες προσφέρουν καλύτερη επισκόπηση των δραστηριοτήτων της αγοράς και κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκοί και διεθνείς παράγοντες στη βιομηχανία του κινηματογράφου).

Διαβάστε   "We Are One": Ένα παγκόσμιο κινηματογραφικό φεστιβάλ στο youtube...

Η επίσημη γλώσσα είναι τα αγγλικά.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η Τρίτη, 2 Αυγούστου.