Ιστορίες Αγάπης που δεν Ανήκουν σ’ Αυτόν τον Κόσμο

Η Claudia και ο Flavio αγαπιούνταν για πολύ καιρό, παθιασμένα. Μια μέρα αυτό τελείωσε. Εκείνη είναι γύρω στα πενήντα και ο κόσμος μοιάζει ένα μέρος άγριο και αφιλόξενο, σαν ένα έρημο νησί. Εκείνος, αισθάνεται δυνατός, λάμπει από αυτοπεποίθηση και ενώ η Claudia αγωνίζεται να ξεχάσει, αυτός κυριεύεται από τη μανία να προχωρήσει.

Όταν ο Flavio συναντά τη Giorgia, κάτω από την καλοκαιρινή βροχή, ο έρωτας τούς χτυπά από την πρώτη ματιά. Η ενέργεια μιας όμορφης κοπέλας γύρω στα 30 είναι ελιξίριο νεότητας και γι’ αυτόν, και δεν αργεί να υποκύψει σε κάθε επιθυμία της.

Την ίδια περίοδο η Claudia γνωρίζει στο πανεπιστήμιο τη Νίνα. Την φοβίζουν η διαφορά ηλικίας, η ιδέα και μόνο να είναι σε σχέση με μια γυναίκα, κι αυτό που την κάνει να διστάζει πιο πολύ, είναι ότι ο σεβασμός δεν θα μεταμορφωθεί ποτέ σε αγάπη. Όμως, η Νίνα είναι τόσο όμορφη και σαγηνευτική, σχεδόν ακαταμάχητη…

Μια ντραμεντί σχέσεων από τη σκηνοθέτιδα Francesca Comencini (της τηλεοπτικής «Gomorrah») που επιστρέφει σε ταινία  μεγάλου μήκους μετά τις βραβευμένες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας «A Special Day» (2012) και «The White Space» (2009). Η ταινία είναι ένα πορτρέτο ερωτικών σχέσεων, μια δυνατή ιστορία που μιλάει για τους συνηθισμένους ανθρώπους, την αναζωογονητική έκρηξη του πάθους και την επώδυνη επούλωση της μνήμης. Ό,τι ακριβώς σημαίνουν οι ιστορίες αγάπης για τις ζωές των ανθρώπων.

 

Ιστορίες Αγάπης που δεν Ανήκουν σ’ Αυτόν τον Κόσμο (Stories of Love That Cannot Belong to This World/Amori Che Non Sanno Stare Al Mondo)

Σκηνοθεσία: Francesca Comencini

Ηθοποιοί: Lucia Mascino, Thomas Trabacchi, Carlotta Natoli, Valentina Bellè, Camilla Semino Favro, Filippo Dini

Διαβάστε   Δεν ήσουν ποτέ εδώ

Διάρκεια: 92΄

Η ταινία θα βγεί στους κινηματογράφους στις 14 Ιουνίου