Η πρεμιέρα του «Rocketman» και το ντουέτο των Ελτον Τζον-Τάρον Εγκερτον επί σκηνής στις Κάννες

Ο 72χρονος τραγουδιστής ταξίδεψε στις Κάννες για να παραστεί στην παγκόσμια πρεμιέρα της βιογραφικής ταινίας «Rocketman» που αναφέρεται στη ζωή του.  Ο ‘Ελτον Τζον έφθασε με την ομάδα που συνέβαλλε στην δημιουργία αυτής της ταινίας, ανάμεσά τους μάλιστα ο σύζυγός του Ντέιβιντ Φέρνις, συμπαραγωγός της ταινίας και ο σκηνοθέτης Ντέξτερ Φλέτσερ.

Καθώς ο ‘Ελτον Τζον μετακινείται με δυσκολία, οι διοργανωτές προνόησαν και δεν τον άφησαν να ανεβεί τα 24 σκαλιά που οδηγούν στην είσοδο της αίθουσας του Grand Theatre Lumiere.  Ο καλλιτέχνης έφθασε στην είσοδο περνώντας από μια διπλανή πόρτα. Ψηλά στα σκαλιά, χαιρετούσε όλο χαμόγελα τους θαυμαστές του, ενώ άστραφταν τα φλας.

Είναι γνωστό το πόσο επεισοδιακή αλλά και ιδιαίτερη είναι η ζωή του Έλτον Τζον κάτι που στα χέρια των συγγραφέων Λι Χολ και Ντέξτερ Φλέτσερ το «Rocketman» γίνεται συναισθηματικά αυθεντικό και πραγματικό. Όσον αφορά την γνώμη του Έλτον Τζον για την ερμηνεία του Τάρον Έγκερτον; «Όταν παρακολουθώ την ταινία δεν βλέπω να παίζει κάποιος ηθοποιός, βλέπω τον εαυτό μου», είπε στο after party πριν παρουσιάσει τον Τάρον Έγκερτον για το ντουέτο τους στο ομότιτλο με την ταινία τραγούδι που είναι επίσης και το πρώτο single από το soundtrack.

Ο Τάρον Έγκερτον είναι σπουδαίος ως Έλτον Τζον και οι υπόλοιποι ηθοποιοί που τον πλαισιώνουν είναι επίσης καταπληκτικοί, συμπεριλαμβανομένου του Ρίτσαρντ Μάντεν, του Τζέιμι Μπελ (ο οποίος απουσιάζει από τις Κάννες λόγω της γέννησης του παιδιού του), του Μπέρνι Τόπιν (που παραβρέθηκε στις Κάννες για την πρεμιέρα) και μια πολύ διαφορετική από ότι μας έχει συνηθίσει Μπράις Ντάλας Χάουαρντ στον ρόλο της μητέρας του.  Η πρεμιέρα της ταινίας καταχειροκροτήθηκε, ο Τάρον Εγκερτον δεν κατάφερε να κρύψει την συγκίνηση του και ο σκηνοθέτης Ντέξτερ Φλέτσερ ευχαρίστησε το κοινό, λέγοντας «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από την φανταστική αποδοχή σας».

Διαβάστε   Ο Oliver Stone στο Φεστιβάλ του Busan: Η απελπισία, η έλλειψη ελπίδας έχει διεισδύσει στον ασιατικό κινηματογράφο

*Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 30 Μαΐου στους κινηματογράφους